Ugrás a tartalomra

Biden egészségügyi minisztere: támogatjuk a gyerekek nemváltoztatásának állami finanszírozását

Xavier Becerra egészségügyi miniszter a közelmúltban megerősítette, hogy a Biden-kormányzat támogatja, hogy az adófizetők dollárjaiból fedezzék a nemi átalakulást célzó eljárásokat kiskorúak és felnőttek esetében, ha az egészségügyi szolgáltatók úgy ítélik meg, hogy azok "orvosilag szükségesek".

A képviselőház oktatási és munkaügyi bizottságának november 29-én benyújtott írásbeli tanúvallomásában Becerra azt sugallta, hogy a kormányzatnak nem okoz gondot az adók felhasználása olyan kezelések fedezésére, mint a hormonterápia, a nemi átalakító műtétek és az arcplasztika.

"A Biden-Harris-kormányzat támogatja a Transznemű Egészségügyi Világszövetség (WPATH) gondozási szabványainak 8. verziójának közelgő kiadását, és úgy véli, hogy minden gyermeknek és felnőttnek meg kell engedni az életmentő, orvosilag szükséges ellátást. Az állami és magán ellátást fizetőknek egyaránt fedezniük kell azokat a kezeléseket, amelyeket az orvosi szakértők orvosilag szükségesnek ítéltek"

- írta Becerra a Daily Caller által megszerzett nyilatkozatában.

Mary Miller republikánus képviselő, akinek a nyilatkozatot Becerra címezte, azt is megerősítette, hogy a Biden-kormányzat támogatja, hogy ezeket a beavatkozásokat a szülők beleegyezése nélkül végezzék el.

"Biden egészségügyi minisztere most megerősítette, hogy a Biden-kormányzat az adófizetők dollárjait arra használja, hogy fiatal gyerekeket nemváltoztató műtétekre kényszerítsen, és veszélyes vegyszereket szedjenek, amelyek maradandó károkat okoznak a testükben. A Biden-kormányzat még azt is támogatja, hogy ezek a beavatkozások szülői beleegyezés nélkül történhessenek. Az amerikai adófizetők dollárjaiból soha nem szabadna pubertásgátlókat és nemváltoztató műtéteket finanszírozni kiskorú gyermekeknek"

- mondta Miller.

Válaszában Becerra többször is idézte a World Professional Association for Transgender Health (WPATH) Standards of Care 8. verzióját, amely átfogó vázlatot ad a kiskorúakon és felnőtteken nemváltoztató műtéteket és egyéb beavatkozásokat végző orvosok számára.

Ez az útmutató azt sugallja, hogy a serdülőkorú fiatalok nemváltoztatási eljárásai "pozitív eredményekkel" járnak, de elismeri, hogy "korlátozottak az adatok a nemváltoztatások optimális időzítéséről", "valamint a fiatalok hosszú távú fizikai, pszichológiai és idegfejlődési eredményeiről".

(CBN)

Legfrissebb