Ugrás a tartalomra

Bezuhant a PayPal, miután kiderült, hogy új szabályozása negatívan érintheti a republikánusokat

Photo by Marques Thomas / Unsplash

A Google keresések olyan kifejezésekre, mint a "delete Paypal", 1300%-kal emelkedtek napokkal azután, hogy a The Daily Wire jelentése rávilágított a vállalat azon kísérletére, hogy 2500 dollárra büntesse a felhasználókat a platformon keresztül történő "félretájékoztatás" terjesztéséért.

A PayPal, amely már több szervezetet és kommentátort bojkottált politikai és társadalmi nézeteik miatt, bemutatta elfogadható használati szabályzatának közelgő módosítását, amely megtiltotta volna a "félretájékoztatás", valamint a "gyűlölet, erőszak, faji vagy egyéb, diszkriminatív intolerancia" népszerűsítését.

Egy nappal azután, hogy a The Daily Wire hírt adott a szabályzat módosításáról, a PayPal azt állította, hogy az új irányelveket "tévedésből" tették közzé, és bocsánatot kért "az okozott zavarért."

A PayPal a hétvégén a Twitteren a trendek középpontjába került, mivel ügyfelek ezrei fejezték ki megvetésüket a szabályzat miatt a közösségi médiában, és bejelentették, hogy megszüntetik a számlájukat. A MarketWatch által készített Google Trends adatok elemzése szerint hétfő reggel még mindig a "hogyan lehet törölni a PayPal-t" kifejezéseket keresték az egyik leggykrabban Google keresőlistáján. A "PayPal törlése" kifejezés 1392%-kal ugrott meg az elfogadható használati szabályzat bejelentése és visszavonása után. A PayPal új szabályzatát megsértő felhasználók "kártérítésre" lettek volna kötelezhetők, beleértve a "közvetlenül az Ön PayPal-számlájáról közvetlenül terhelt" 2500 dollár eltávolítását szabálysértésenként, az eseteket a vállalat "kizárólagos belátása" szerint mérlegelve. A The Daily Wire az eredeti cikk közzététele előtt felvette a kapcsolatot a PayPal-lal a hozzáadott kifejezések meghatározásáért, de nem kapott választ.

A vállalat részvényeinek árfolyama hétfőn több mint 6%-ot esett, mivel a heves visszahatás láthatóan megijesztette a befektetőket, és a PayPal több mint 6 milliárd dolláros veszteséget szenvedett el piaci kapitalizációjában. A részvények 84,52 dolláron zártak hétfőn, ami 6,3%-os csökkenést jelent a pénteki 90,18 dollárhoz képest.

A bejelentés és a visszavonás napokkal azután történt, hogy a PayPal három olyan fiókot törölt, amelyek Toby Younghoz, a Free Speech Union nevű brit nonprofit szervezetet vezető kommentátorhoz kapcsolódnak. A szervezet olyan ügyfeleket védett meg, mint például Russell Brand színész és komikus, aki nemrégiben a YouTube-ról a Rumble-ra helyezte át műsorát az előbbi platform cenzúrájára reagálva.

Az olyan platformok, mint az Amazon, a Twitter és a Facebook is szankcionálták a konzervatívokat a vitatott társadalmi kérdésekkel kapcsolatos álláspontjuk miatt, beleértve a transzneműséget, az oltási kötelezettséget és a homoszexualitást. A GoFundMe az év elején lefoglalta a kanadai kamionosok tiltakozására gyűjtött milliókat, míg a Google nemrég kezdte el elnyomni a krízis terhességi központok keresési eredményeit.

(Daily Wire)

Legfrissebb