Ugrás a tartalomra

Bezárni kényszerül egy keresztény iskola, miután megerősítették az LMBTQ közösség "szentségét"

Nem jött be a számításuk, minden támogatójuk visszalépett.

Fotó: Getty Images

Egy tandíjmentes oktatást biztosító keresztény iskola Missouriban hamarosan bezárja kapuit, állítólag a helyi egyházak támogatásának erőteljes csökkenése miatt, miután megváltoztatta küldetésnyilatkozatát, amelyben megerősítette az LMBTQ közösség "szentségét".

A kilenc évvel ezelőtt alapított, óvodától a nyolcadik osztályosokig működő intézmény idén tavasszal bezárja kapuit pénzhiány miatt.

Bár az iskolának évekig volt egy "befogadó teológiája", amely különböző LMBTQ ügyek támogatását foglalta magában, Kalie Callaway-George ügyvezető igazgató és társalapító elmondta, hogy az intézmény tavaly télen frissítette küldetésnyilatkozatát és weboldalát is, hogy megerősítse az LMBTQ diákokat.

"Azt hiszem, a közösségünk tagjai biztonságban érezték magukat a falaink között, de azt akartuk, hogy nyilvánosan is védve érezzék magukat"

- mondta.

"Végül úgy éreztük, hogy a hallgatásunk hozzájárul ahhoz a fájdalomhoz, amit queer közösségünk tagjai átéltek"

-fogalmazott.

Mint elmondta: hat hónappal a döntéss után az iskola elveszítette finanszírozásának mintegy 42 százalékát és a 2022-es év végére a támogatás 80 százalékkal csökkent.

Ez a támogatáscsökkenés azért következett be, mert mind a nyolc helyi egyház, amely korábban anyagi támogatást nyújtott az iskolának, visszavonta a támogatását. Callaway-George szerint az egyházak "az LMBTQ közösség befogadásán alapuló értékrendbeli nézeteltérésre" hivatkoztak.

"Bár sok mindenben szeretjük és csodáljuk önöket, a kemény munkájukért, az együttérzésükért, az elkötelezettségükért, az erejükért, meghúzzuk a határt ennél a kérdésnél"

- írta az egyik pártfogó az iskolának.

"A keresztény együttérzés nem jelent univerzalizmust. Jézus mindenkit szeretett, de azt mondta nekik: 'menjetek el és többé ne vétkezzetek'. Azért halt meg, hogy megmenekülhessünk, meggyógyulhassunk, megszabadulhassunk és felszabadulhassunk"

-írták.

(Christian Post)

Legfrissebb