Ugrás a tartalomra

Betiltanák Németországban az abortuszklinikák előtti tüntetést és imádkozást

Újabb ország lépne a keresztény aktivisták ellen.

Az abortusz ellenzői 40 napon át akarnak tüntetni az abortuszklinikák előtt, a német családügyi miniszter azonban ezt meg akarja akadályozni és törvényben akarja biztosítani az abortusz-tanácsadáshoz való hozzáférést.

A "40 nap az életért" elnevezésű akciócsoport minden évben tüntetéseket szervez Európa-szerte. Idén sincs ez másképp Németországban. A tüntetések célja, hogy az Egyesült Államok hasonló nevű nemzetközi keresztény mozgalmának mintájára virrasztások, ima és böjt segítségével hívják fel a figyelmet az abortuszközpontok szörnyűségeire.

Az akciókra akkor kerül éppen sor, amikor a balközép német koalíciós kormány a hivatali idejének kezdetén megfogalmazott, az abortusz dekriminalizálására irányuló tervét elkezdte beváltani.

Lisa Paus családügyi miniszter bejelentette, hogy törvényt hoznak arról, hogy az abortuszra vágyó terhes nők korlátlanul hozzáférhessenek a megfelelő tanácsadó központokhoz és orvosi rendelőkhöz.

"A nőknek akadálytalanul kell hozzáférniük a tanácsadó központokhoz és az abortuszt végző intézményekhez"

- mondta Paus a Németországi Szerkesztőségi Hálózatnak (RND).

"Az ezen intézmények előtti virrasztások határátlépést és elfogadhatatlan beavatkozást jelentenek a nők rendkívül személyes döntéseibe. A szövetségi kormány jogi intézkedésekkel fog fellépni ez ellen""

-emelte ki.

Az SPD, a Zöldek és az FDP koalíciója a büntető törvénykönyv 218. paragrafusának felülvizsgálatát akarja, amely szerint az abortusz Németországban tilos, de bizonyos feltételek mellett a terhesség tizenkettedik hetéig büntetlenül marad - írja a Tagesspiegel. Ez az eset áll fenn, ha az anya életét veszélyezteti a terhesség, ha a gyermek nemi erőszak következtében született, vagy ha a nő tanácsadáson vesz részt. A koalíció már tavaly eltörölte az abortuszok reklámtilalmát, ami megnehezítette az abortuszokról való tájékoztatást.

(CNE)

Legfrissebb