Beszólt Ferenc pápa: ne legyenek a német katolikusok progresszívek, mint a protestánsok

Beszólt Ferenc pápa: ne legyenek a német katolikusok progresszívek, mint a protestánsok

Ferenc pápa nem szeretné, hogy a németországi római katolikus egyház olyan progresszív legyen, mint az ország protestáns felekezete - írta meg a CNE News.

"Azt üzenem a német katolikusoknak: Németországnak van egy nagy és szép protestáns egyháza. Nem szeretnék egy másikat, amely nem lesz olyan jó, mint a másik"

- mondta vasárnap.

A pápa kijelentéseivel elhatárolódik a németországi római katolikus egyházban folyó vitáktól, amely modernizálni akarja politikáját. A német papság szeretné megnyitni az egyházi tisztségeket a nők előtt, engedélyezni a homoszexuálisok házasságát és eltörölni a papok kötelező cölibátusát.

A Vatikán feje ehelyett az "egyszerű vallásosság" mellett érvel, amely a Jézussal való találkozásra összpontosít.

"Ha nincs találkozás Jézus Krisztussal, akkor kereszténységnek álcázott moralizmus lesz. Akkor az ember moralizáló vitákba fog beleesni"

- figyelmeztet.

Ferenc pápa kritikusan viszonyul a német egyház modernizációs fejleményeihez, korábban egy politikai folyamathoz hasonlította és úgy fogalmazott: "Játszanak a zsinaton, de elfelejtették a Szentlelket".

Mint ahogy arról a Hit Rádió is beszámolt, korábban Gerhard Müller német bíboros kritizálta az egyébként Ferenc pápa által útjára indított Világszinódust, és úgy fogalmazott: a szinódus inkább egy politikai választási programhoz hasonlít, amely változhat, ha a választók úgy akarják.

A zsinat főtitkára, Jean-Claude Hollerich bíboros és a püspöki szinódus főtitkára, Mario Grech bíboros (akit a pápa lehetséges utódjaként tartanak számon) egyértelműen megfogalmazta a zsinat célját: felül kell vizsgálni a házasságról és a homoszexualitásról szóló katolikus tanítást.

Müller bíboros elutasította ezeket az elképzeléseket, mint a "modernizmus eretnekségét".


Inkább meghallgatná? 🎧 A Hit Rádió híreit audio formában is eléri! 👇(CNE)

Nyomj ESC-t a kilépéshez!

© 2022 Hit Rádió

Sikeresen előfizettél, csomagod: Hit Rádió
Nagyszerű! Már csak a fizetés van hátra! Hit Rádió
Jó újra látni! Sikeresen bejelentkeztél!
Szuper! A fiókod aktív és mindenhez hozzáférsz!.
Sikeresen mentve a számlázási információk!
Sikertelen mentés!
A link sajnos elévült.