Ugrás a tartalomra

A berlini ügyészség közölte, hogy nem indít nyomozást Mahmúd Abbász, a Palesztin Hatóság vezetője ellen, amiért az azt állította, hogy Izrael „ötven holokausztot” követett el - számolt be a Neokohn.

A berlini ügyészség úgy döntött, hogy nem indít eljárást Mahmúd Abbász, a Palesztin Hatóság vezetője ellen a holokausztot lekicsinyítő augusztus 16-i megjegyzései miatt – jelentette kedden a Bild című német lap.

A német napilap rendelkezésére bocsátott kétoldalas levélben az ügyészség közölte, hogy a berlini Mike Delberg – aki maga is holokauszt-túlélők unokája – feljelentése ellenére nem indítanak vizsgálatot Abbász ellen.

Az ügyészség szerint nincs elegendő bizonyíték a 130. paragrafus (náci bűnök jóváhagyása, tagadása és bagatellizálása) szerinti büntetőjogi felelősségre vonáshoz.

Abbász egyetlen célja az volt, hogy „rávilágítson az izraeli hadsereg által elkövetettnek vélt bűnökre és rámutasson azok igazságtalanságára, miközben történelmileg rendkívül helytelen összehasonlításra tett kísérletet” – folytatódik a közlemény.

A holokauszt bagatellizálása Németországban büntetendő cselekmény.

Legfrissebb