Ugrás a tartalomra

Benjamin Hastings a közelgő albumáról: az egyik dalból született több másik is

Benjamin Hastings énekes és dalszerző, aki leginkább a Hillsong Uniteddel közösen alkotott dicséreteiről ismert, szóló zenei karrierbe kezdett a közelmútban.

Hastings, akit nemrég jelöltek Dove-díjra "Az év dicséret dala" kategóriában, a 2022-es Dove-díjátadó vörös szőnyegén nyíltan beszélt új albumáról és a közelmúltban kezdett szóló zenei karrierjéről.

A közelgő, 25 dalból álló alkotás novemberben jelenik meg.

Hastings elmondta, hogy az albumhoz vezető dalszerzői útja néhány évvel ezelőtt kezdődött.

"Küzdelmekről szól, a félelemmel, kétségekkel való küzdelemről, az Istenért való küzdelemről, az Isten megtalálásáért való küzdelemről és ennek minden különböző oldalát megmutatja"

- osztotta meg Hastings a The Christian Beatnek adott interjújában.

Amikor legújabb kislemezéről, a "So Help Me God"-ról beszélt, az énekes elárult néhány részletet a saját közelmúltbeli küzdelmeiről is.

"Ennek a refrénje valahogy akkor jött ki, amikor azt hiszem, utólag visszagondolva, tényleg küzdöttem néhány mentális egészségügyi dologgal, és csak nem vettem észre"

- tette hozzá Hastings.

"A refrén úgy szólt, hogy 'Túl fogok jutni ezen, úgyhogy segíts meg, Istenem'"

-mesélte.

Mint elmondta: a "So Help Me God" számos más dalt is inspirált az albumon, mert miközben ezt próbálta befejezni, számos más alkotás is született.  A debütáló albumot megelőzően Hastings kiadta a "Homeward", az "A Father's Blessing", az "Anyway" és a "The Jesus I Know" című kislemezeket.

Az albumon Joel Houston, Aodhan King, a Blessing Offor, David Leonard, Hank Bentley, Jeremy Lutito és Josh Grimmett is közreműködött.

(Christian Headlines)

Legfrissebb