0279 Ugrás a tartalomra
KínaTiktokHírek

A TikTok belső felvételei szerint Kína továbbra is kémkedhet a felhasználók után

Photo by Solen Feyissa / Unsplash

Egy jelentés szerint megerősítették a közösségimédia-alkalmazás anyavállalatának belső értekezleteinek kiszivárgott felvételei azokat a feltételezéseket, hogy Kína kémkedhet a TikTok-felhasználók után.

A felvételekből kiderült, hogy a ByteDance kínai alkalmazottai többször hozzáfértek az Egyesült Államokban regisztrált felhasználókhoz kötődő adatokhoz – új aggodalmakat ébresztve a TikTokkal kapcsolatban.

A több tucat találkozóról készült hangfelvételek kilenc TikTok-alkalmazott 14 nyilatkozatát tárták fel, akik szerint a kínai ByteDance mérnökei hozzáférhetnek nem nyilvános amerikai felhasználói adatokhoz – írta meg a BuzzFeed több mint 80 találkozó anyagára hivatkozva.

A kiszivárgott felvételek arra utalnak, hogy a pekingi székhelyű ByteDance hozzáférése az amerikai felhasználói adatokhoz messzebbre nyúlik, mint korábban ismert volt – a TikTok egyik igazgatója egy 2021. szeptemberi összejövetelen azt nyilatkozta, hogy Kínában van egy meg nem nevezett mérnök „Master Admin”, aki „mindenhez hozzáfér" .

Ugyanebben a hónapban egy külön megbeszélésen a TikTok bizalmi és biztonsági osztályának egyik tagja állítólag azt mondta, hogy „Kínában minden látható”.

A BuzzFeed szerint a felvételek TikTok-találkozókon készültek, a vállalati vezetők közötti zárt ajtók mögötti megbeszélésektől a teljes körű prezentációkig. A jelentés azt veti fel, hogy a TikTok tisztviselői nem tájékoztatták pontosan a politikai vezetőket és a nyilvánosságot arról, hogy milyen mértékben volt hozzáférhető adatbázisa.

(New York Post)

Legfrissebb