Ugrás a tartalomra

Belarusz lelkészt ítéltek el azért, mert saját medencéjében keresztelt

Photo by kaleb tapp / Unsplash

Gomel város fehérorosz bírósága a múlt hónapban pénzbírságot szabott ki Dmitrij Podlobko lelkészre. Podlobko a kertjében lévő úszómedencében keresztelt, amelyre nem kapott állami engedélyt.

Egy éven belül ez a második alkalom, hogy a gomeli Élő Hit Gyülekezet lelkészét megbírságolták keresztelés miatt.

2021 végén Podlobko lelkész az állam engedélye nélkül keresztelt egy folyóban. Két napi átlagkereset értékű pénzbírságot kapott akkor és egyháza is figyelmeztetést kapott.

A múlt hónapban a prédikátor magánterületen végezte el a keresztséget a kertjében lévő úszómedencében. A rendőrség beperelte, mert szerintük törvényt sértett.

"Mielőtt vallási szertartásokat végez, engedélyt kell kérnie a helyi végrehajtó bizottságtól"

- mondta a Gomel rendőrkerület vezetője a Forum 18-nak.

"Nem volt engedélye. Ez a törvény, és köteles vagyok végrehajtani."

-hangsúlyozta.

A nyilvános rendezvények, köztük a vallási rendezvények engedélyezését gyakran megtagadják – írja a Forum 18. A beleegyezés megadása általában sok pénzbe kerül. Az Élő Hit Gyülekezete ezt nem engedheti meg magának – mondta Podkobko lelkipásztor a Forum 18-nak.

A bíróság ismét pénzbírságot szabott ki a lelkészre. Ezúttal két hétnyi bevétel értékének  megfelelő büntetést kapott. Podloko lelkész a Twitteren és a Telegramon válaszolt ítéletére.

"Mit tehetek én lelkipásztorként és mi, mint egyház? Imádkozzatok. Ezért imádkozom egyházunkért, és imádkozom városunk hatóságaiért is."

-írta.

A lelkipásztor reméli, hogy "Isten ad és nyit ajtókat, hogy városunk vezetőinek hirdessék Isten Igéjét, és sokan közülük megtérnek és üdvözülnek". A gomeli Élő Hit Gyülekezetét 1997-ben alapította egy dán misszionárius Dmitrij és Oksana Podlobkóval együtt.

(CNE)

Legfrissebb