Bécs: már élő koporsókba is lehet temetkezni

Hamvasztás nélküli, természetközeli temetést tesz lehetővé az a gombafonalakból készült „élő koporsó”, amelyet a Bécsi Temetkezési Vállalat mutatott be - írta meg az Index.

Bécs Város Külképviseleti Irodája közölte, hogy most már ilyen módon is lehet temetkezni az osztrák fővárosban. Mint írták, az „élő koporsó” egy fiatal holland építész találmánya, és a különleges koporsóhoz Európában őshonos gombafajtákat használnak, amelyeket egy hét alatt növesztenek formára, majd kiszárítják őket, amivel leállítják a növekedésüket.

A Business Insider egy korábbi videójában látható volt már az eszköz.

Az eljárás lényege az, hogy amikor a koporsó talajvízzel érintkezik, akkor a gombák újra életre kelnek, és segítenek lebontani a holttestet. Ráadásul a komposztálásban semlegesítődnek a testből felszabaduló méreganyagok és regenerálódik a talaj is.

A gombafonalakból növesztett koporsó pillekönnyű, mégis szupererős – olvasható a bécsi külképviselet iroda közleményében. Hozzátették azt is, hogy a koporsó ránézésre hungarocellhez hasonlít, és pont olyan könnyű is, illetve említést tettek az eljárás környezetbarát hatásairól is.

(Index)

Nyomj ESC-t a kilépéshez!

© 2022 Hit Rádió

Sikeresen előfizettél, csomagod: Hit Rádió
Nagyszerű! Már csak a fizetés van hátra! Hit Rádió
Jó újra látni! Sikeresen bejelentkeztél!
Szuper! A fiókod aktív és mindenhez hozzáférsz!.
Sikeresen mentve a számlázási információk!
Sikertelen mentés!
A link sajnos elévült.