Ugrás a tartalomra

Baseball játékosok tagadták meg a csapat szivárványmezének viselését

A Tampa Bay Ray baseball csapat több játékosa is megtagadta a csapatmez viselését, mert azt kimondottan a melegbüszkeség apropóján tervezték, ez pedig több játékosnak ellenkezik keresztény hitével.

Június a nemzetközi pride hónap, a hónap egyi szombati mérkőzését pedig pride mérkőzésnek nyilvánította a Rays. Ez több mindenben megnyilvánult: szivárvány logós mezeket viseltek a játékosok, a bevétel egy jelentős részét pedig LMBTQ szervezeteknek ajánlották.

Jegyeket online lehetett venni, a PRIDE4 kóddal pedig a 10 dolláros jegyből 5 dollárral támogatta a jegyet váltó az LMBTQ jogokat és érdekeket képviselő szervezetek egyikét. Aki 30 dolláros jegyet váltott a meccsre, az pedig kapott egy nagy, 80 dollár értékű Rays Pride kalapot is. A meccs elején a szervezők minden szurkolónak mini Rays Pride zászlókat osztogattak.

A szombati meccs előtt a csapat Twitter-oldalán tett közzé több fotót, melyben a csapattagok ez alkalomra tervezett pride öltözete jelenik meg: szivárványos karszalag, szivárvány színű logó a mez ujján és a baseball sapkán is. Míg a legtöbb játékos az eseményre tervezett szettben jelent meg, addig több keresztény játékos a hagyományos mezükben lépett pályára, ezt pedig azzal indokolták, hogy a homoszexualitás támogatása ütközik értékrendjükkel.

Egyikük, Jason Adam a Timesnak adott interjúban részletezte fellépésük okát, miszerint „nehéz döntés volt”, de a bibliai értékeikkel ellenkezik, hogy magukon viseljék az olyan életvitel felé kifejezett támogatást, amit Jézus sem fogadott el.

Mindezek ellenére azonban hangsúlyozta, hogy „nem ítélnek és nem néznek le senkit, szeretik és elfogadják ezeket a nőket és férfiakat és azt szeretnék, hogy biztonságban érezzék magukat itt”. A Times a többi játékost is megnevezte, akik nem voltak hajlandók felvenni a szivárványos csapatmezt, ők Jalen Beeks, Brooks Raley, Jeffrey Springs és Ryan Thompson játékosok voltak. Thompson egy interjújában azt nyilatkozta, hogy csapattársaival több hetet töltöttek imádkozással és bibliaolvasással, mielőtt meghozták ezt a döntést.

Hangsúlyozta ő is, hogy az egész szervezet egyaránt egyetért abban, hogy szeretik és elfogadják az LMBTQ-közösséget, ahogyan egymás véleményét, nézeteit és értékeit is tisztelik.

A Rays menedzsere, Kevin Cash egyetértett abban, hogy a csapat „értékeli és elfogadja a klubon belüli különböző nézőpontokat is”.

Billy Graham fia, Franklin Graham evangélista nyíltan kiállt és értékelte azokat a játékosokat, akik megtagadták az LMBTQ-t támogató ruházat viselését.

„Jézus követőinek mindenkit szeretniük kell, de ugyanakkor ki kell állniuk Isten Igéjének igazsága mellett és ezt az igazságot meg kell osztaniuk ezzel az elveszett és haldokló világgal”

– írta Facebook-posztjában.

Vida Zsanett / Christian Post

Legfrissebb