Ugrás a tartalomra

Bajban az örmény keresztények: kifogytak a tartalékokból az azeri blokád miatt

Van aki szerint Azerbajdzsán népírtásra készül.

A boltokban is üresek a polcok a térségben - Képernyőkép: Youtube

Örmény keresztények tízezrei sínylődnek a Nagorno-Karabah, más néven Arzakh térségében a katonai blokád miatt, amely elvágja őket a külvilágtól. - számol be a CBN News.Nagorno-Karabah egy többnyire örmény enklávé, közel 120 ezer lakossal, amelyet körbezár a muszlim lakosságú Azerbajdzsán. Azerbajdzsán 2022 decemberében lezárta Lachin-folyosót, az egyetlen utat, amely az itt lakó örmény keresztényeket eddig összekötötte a külvilággal.

A Philos Project beszámolói szerint az élelmiszer és a gyógyszerek elfogytak, a várandós nők körében megháromszorozódtak a vetélések, és az azeri erők kórházi betegeket rabolnak el a sürgősségi orvosi evakuálások során.

A beszámolók szerint sajnos volt, aki már éhen is halt a térségben.

A beszámolók szerint a múlt héten a Nemzetközi Büntetőbíróság korábbi főügyésze arra figyelmeztetett, hogy Azerbajdzsán népirtásra készül az örmények ellen Nagorno-Karabah térségében, és felszólította a Biztonsági Tanácsot, hogy terjessze az ügyet a nemzetközi bíróság elé.

Örményország volt az első nemzet, amely hivatalosan is felvette a kereszténységet Kr. u. 301-ben, de a bibliai kapcsolatok még korábbra nyúlnak vissza.

Sam Brownback az International Religious Freedomnagykövetével, a Center for Religious Liberty (Központ a Vallásszabadságért) munkatársával készített interjút, az ottani helyzetről és arról, hogy mit kellene tennie az Egyesült Államoknak és a keresztényeknek.

Brownback, Kansas volt kormányzója és a nemzetközi vallásszabadságért felelős korábbi nagykövet megerősítette, hogy a helyzet szörnyű, és az Egyesült Államoknak gyorsan közbe kellene lépnie, a keresztényeket pedig imádkozásra buzdította.


Legfrissebb