Ugrás a tartalomra

Mrs. Adelia "Dede" Robertson, MG "Pat" Robertson, a "The Christian Broadcasting Network" alapítójának szeretett felesége elhunyt otthonában Virginia Beachen, április 19-én, 94 évesen - írta meg a CBN News.

Mrs. Robertsont férje, MG Pat Robertson, négy gyermeke, Timothy Robertson, Elizabeth Robinson , Gordon Robertson, Ann LeBlanc, 14 unokája és 23 ükunokája gyászolja.

Dede Elmer 1927. december 3-án született Columbusban, Ohio államban, Ralph P. és Florence B. Elmer gyermekeként. Az Ohio Állami Egyetemen szerzett diplomát, ahol szociális adminisztrációból szerzett bachelor fokozatot. Divatmodellként dolgozott és szépségkirálynő lett a Miss Ohio State versenyen.

Dede a tekintélyes Yale University School of Nursing-ban folytatta tanulmányait, ahol ápolói mester fokozatot szerzett. Amíg a Yale-re járt, megismerkedett Pat Robertsonnal, a Yale Law School hallgatójával. Ezután 1954-ben összeházasodtak.

Mrs. Robertson alapító tagja volt a The Christian Broadcasting Networknek, a Regent Egyetemnek és az Operation Blessing International Relief and Development Corporation-nak és megbecsült tagja volt ezek igazgatótanácsainak is.

1982-ben az Egyesült Államok fő küldöttévé nevezték ki az Amerika-közi Nők Bizottságába, ahol 1982 és 1990 között az Egyesült Államokat képviselte. Ebben a minőségében kulcsszerepet játszott a Latin-Amerikában élő nők életminőségének javításában.

Dede Robertsont 1986-ban az "Év keresztény nőjének" választották.

Mrs. Robertson is kiváló író volt, két könyvet írt, "My God Will Supply"  és "The New You" címmel. Havi rovatot is szerkesztett "All in a Woman's Day" címmel a Christian Life Magazine számára .

1987-ben és 1988-ban Dede lelkesen kampányolt Pat Robertson mellett, amikor a republikánusok jelölték az Egyesült Államok elnöki posztjára. Dede 52 amerikai városba látogatott el férje nevében elnökválasztási pályázata során.

Dede sokat utazott a "Christian Broadcasting Network", az "Operation Blessing International" és a "The Flying Hospital" orvosi missziói nevében. Ázsiában, a Közel-Keleten, Közép- és Dél-Amerikában utazva fáradhatatlanul dolgozott azon, hogy humanitárius és orvosi segítséget nyújtson a sebesült embereknek szerte a világon.


Legfrissebb