Ugrás a tartalomra
Photo by Jorge Alcala / Unsplash

A harmadik alkalommal megrendezett March for the Martyrs (Menet a mártírokért) elnevezésű felvonulást szombaton a National Mallon tartották. Az élő istentiszteletet követően vallási vezetők mondtak üzenetet. Az eseményhez egy 1,2 mérföldes menet is tartozott, amely a National Mallról indult és a Biblia Múzeumánál ért véget.

A The Christian Post beszámolója szerint a For the Martyrs alapítója, Gia Chacon, Simon Esshaki káldeus katolikus pap, valamint Jacob Coyne és Shane Winnings evangélisták mind arról tartottak beszédet, hogy a keresztények világszerte hajlandóak meghalni a hitükért.

Chacon beszédében kiemelte Ragheed Ganni papot, akit 2007-ben iszlám terroristák öltek meg, miután nem volt hajlandó bezárni templomát Irakban.

"Egy vasárnapi mise után éppen, hogy befejezte az összejövetelt, és sétált volna elfele, amikor fegyveres férfiak ráripakodtak: 'miért nem hallgattál ránk?'. Megfenyegették őt és néhány más diakónust"

- magyarázta Chacon a jelenlévőknek.

"Amikor megkérdezték tőle, hogy miért nem zárta be a templomot, Ganni utolsó szavai így hangzottak: 'hogyan zárhatnám be Isten házát?"

-emelte ki.

Mesélt arról a beszélgetésekről is, amelyeket iraki és szíriai menekültekkel folytatott és az atrocitásokról, amelyekkel hitük miatt kellett szembenézniük.

"Egyetlen éjszaka alatt, gyakorlatilag egész falvakat, keresztények százezreit űzték ki otthonukból, és a családjuk szeme láttára ölték meg őket"

- mondta Chacon.

"Az iszlamista fegyveresek bementek az otthonaikba, és azzal a kérdéssel támadták le őket, hogy 'Keresztény vagy?'. És ha igent mondtak, az végső soron a halált vagy jobb esetben az otthonukból való kitaszítást jelentette"

- folytatta.

Chacon elmondta, hogy hálás azért, hogy ezek a keresztények úgy döntöttek, hogy ahelyett, hogy megtagadták volna hitüket és otthonukban maradtak volna, az éjszaka közepén elmenekültek.

"Azért szöktek el, mert számukra Jézus személye mindent jelentett!

-hangsúlyozta.

A March of the Martyrs honlapja szerint "küldetésük, hogy a keresztényüldözést az emberi jogokért folytatott küzdelem fókuszába helyezzék".

(Christian Headlines)

Legfrissebb