Ugrás a tartalomra

Az iráni iszlamisták Donald Trump megölésével fenyegetőznek

A Salman Rushdie elleni támadás után a volt amerikai elnököt és külügyminiszterét, Mike Pompeót kell célba venni hasonló „bosszúálló” támadásokban – írja egy rezsim közeli iráni újság.

 

A Kayhan újság, amelynek szerkesztőjét személyesen Ali Khamenei ajatollah, Irán legfőbb vezetője választja ki, azt sugallta, hogy Rushdie után „most Trump és Pompeo következik” – számolt be a Telegraph alaján a Neokohn.

„Isten bosszút állt Rushdie-n. Az ellene elkövetett támadás azt mutatja, hogy nem nehéz feladat hasonló bosszút állni Trumpon és Pompeón, és mostantól kezdve még inkább veszélyben érzik majd az életüket”

– olvasható a lap címlapos vezércikkében.

Idén januárban, a Forradalmi Gárda Qudsz Erők parancsnoka, Kaszem Szulejmáni meggyilkolásának első évfordulóján Ebrahim Raisi iráni elnök nyilvánosan fenyegette meg Trumpot és Pompeót megtorlással.

„Ha Trump és Pompeo és más bűnözők tisztességes bírósági tárgyalásának feltételei rendelkezésre állnak, vádat emelnek ellenük e szörnyű bűncselekmény elkövetése miatt, és szembe kell nézniük bűnözői tetteik következményeivel. (...) Ne legyen azonban kétségünk afelől, hogy itt minden amerikai államférfinak azt mondom, hogy a bosszú keze végül is nemzetünk ujjából fog előbújni”.”

-írta.

Irán merényletkísérletei Mike Pompeo volt külügyminiszter ellen „valósak és folyamatban vannak” – mondta utódja, Anthony Blinken, az amerikai kongresszusnak áprilisban. A Kayhan újság címlapsztorijának főcíme így hangzik: „Isten bosszút állt Rushdie-n. Most Trump és Pompeo következik”.

(Neokohn)

Legfrissebb