Ugrás a tartalomra

Az iráni atomalkuról tárgyalt az amerikai és az izraeli elnök

Joe Biden amerikai elnök szerdán fogadta Jichák Herzog izraeli államfőt a washingtoni Fehér Házban, nyilatkozataik szerint a megbeszélések az iráni atomprogramra, az Oroszországnak Izrael és Washington szerint is szállított iráni fegyverekre, valamint a teheráni vezetés iráni állampolgárokkal szembeni elnyomására összpontosítottak - számolt be a Neokohn.

A Biden féle Fehér Ház korábban tervezte hogy újratárgyalják az iráni atomprogramról kötött nemzetközi megállapodást, de mivel Teherán drónokat szállít Oroszországnak az Ukrajna elleni háborújához egyenlőre nem tettek lépéseket.

Joe Biden megjegyezte, hogy Izrael és Libanon csütörtökön aláírja a tengeri határokról szóló, amerikai közvetítéssel született megállapodást. Úgy fogalmazott: nagy bátorságra vall, hogy Izrael rávette magát erre a történelmi lépésre.

Herzog kedden kezdte meg kétnapos látogatását Washingtonban, ahol Nancy Pelosi demokrata párti képviselőházi elnökkel, Antony Blinken külügyminiszterrel és Jake Sullivan nemzetbiztonsági tanácsadóval is találkozott.


Inkább meghallgatná? 🎧 A Hit Rádió híreit audio formában is eléri! 👇(Neokohn)

Legfrissebb