Ugrás a tartalomra

Az FDA az "emberen végzett" kutatásokra vonatkozó felügyeleti szabályok szigorítására törekszik

Egy életpárti szervezet támogatását fejezte ki az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatalának javasolt szabálya iránt, amely az "emberi alanyokon" végzett kutatások szabályozási biztosítékainak növelését célozza.

A szervezet kiemelte, hogy a jelenlegi rendszer nem foglalkozik a tájékozott beleegyezéssel, a betegek magánéletével és az adományozott magzati szövetek kereskedelmi forgalomba hozatalával kapcsolatos kérdésekkel.

Dr. David Prentice, a Charlotte Lozier Intézet (CLI), a Susan B. Anthony Pro-Life America oktatási és kutatási részlegének alelnöke és kutatási igazgatója a Christian Postnak elmondta, hogy az FDA a magzati szövetek kutatásával kapcsolatos szabályozás felülvizsgálatán dolgozik.

A CLI november 28-án levelet nyújtott be az ügynökségnek, amelyben támogatta a szeptemberben közzétett szabálytervezetet, amely az "embereken végzett kutatások" felügyeletének megerősítésére irányul. A levél másolatát, amelyet a nyilvános véleményezési időszak utolsó napján nyújtottak be, a Christian Post rendelkezésére bocsátották.

Az életvédő kutató hangsúlyozta, hogy átláthatóságra van szükség azzal kapcsolatban, hogy hogyan nyerik el a magzati szöveteket, hogyan tervezik a tudósok felhasználni azokat a kísérletekben, és hogy a szövetek adományozásának vannak-e profitszerzési motívumai.

A szövetségi törvény szerint

"törvénytelen, ha valaki tudatosan megszerez, átvesz vagy más módon átad emberi magzati szövetet ellenérték fejében, ha az átadás érinti az államközi kereskedelmet".

A törvény azonban megengedi az "emberi magzati szövet szállításáért, feldolgozásáért, megőrzéséért, minőségellenőrzéséért és tárolásáért" járó "ésszerű kifizetéseket".

(Christian Post)

Legfrissebb