Ugrás a tartalomra

Az Európai Parlament előtt kritizálta Orbán Viktort a luxemburgi miniszterelnök

Xavier Bettel a gyermekvédelmi törvény miatt fakadt ki a képviselők előtt.

Fotó: European Parliment

A döntés következtében egyre több képviselő kezdett aggódni a magyar gyermekekért. Finnországgal együtt, ahogy azt korábbi cikkünkben megírtuk, már tizenöt ország csatlakozott az Európai Bizottság által Magyarország ellen indított perhez.

Bettel a nyilvánosság előtt is felvállalja homoszexuális irányultságát, és elmondta, mennyire szégyenli, hogy "egyes kollégái" egy bizonyos kisebbség kárán akarnak szavazatokhoz jutni. Szerinte egy mesefilm, vagy egy dal, amelyben a homoszexualitást, vagy a különböző szexuális orientációkat népszerűsítik egyáltalán nem befolyásolja a gyermekeket nemi identitásuk megváltoztatására.

"Ha valaki azt hiszi ebben a parlamentben, hogy a tévénézéstől lesz homoszexuális, vagy attól, hogy meghallgat egy dalt, az azt bizonyítja, hogy még semmit sem értett meg"

– mondta a képviselőknek Strasbourgban.

Luxemburg miniszterelnöke szerint a homoszexuálisok számára a legnagyobb küzdelmet az jelenti, hogy elfogadják magukat, amelyre az Európai Parlament képviselői óriási tapsviharral válaszoltak.Bettel elmondása szerint, az, hogy rengeteg homoszexuális fiatal küzd öngyilkos gondolatokkal azért van, mert nem beszélhetnek elég nyíltan nemi identitásukról.

Az üggyel kapcsolatban Szijjártó Péter, Magyarország külügy minisztere elmondta, hogy nem számít, hány ország csatlakozik még az országunk ellen indított perhez, akkor is ki fognak állni a magyar gyermekek védelme mellett.

(euronews)

Legfrissebb