Ugrás a tartalomra

Az EU és az USA is elítélte Mahmúd Abbász súlyos kijelentéseit

Szerinte Hitler nem a vallásuk miatt végzett az európai zsidókkal.

Mahmud Abbász, a Palesztin Hatóság elnöke - Kép forrása: Youtube

Mahmúd Abbász, a Palesztin Hatóság vezetője egy beszédében azt állította, hogy Hitler azért gyilkolta a zsidókat, mert uzsorások voltak, és hogy semmi közük nem volt a szemitákhoz, mert ők a khazárok leszármazottjai. - írja a Times of Israel.

Abbász kijelentésére nem véletlen, hogy sokan felkapták a fejüket, az Egyesült Államok és az EU is elítélte a Palesztin Hatóság vezetőjének súlyos szavait, mivel az „sérti a holokauszt áldozatait”

Deborah Lipstadt, az Egyesült Államok antiszemitizmus elleni küzdelemmel foglalkozó különmegbízottja elítélte Abbász "gyűlöletkeltő, antiszemita megjegyzéseit", amelyeket a múlt hónapban mondott.

"Elítélem ezeket a kijelentéseket, és azonnali bocsánatkérést követelek"

- írta Lipstadt.

Deborah Lipstadt, az Egyesült Államok antiszemitizmus elleni küzdelemmel foglalkozó különmegbízottja - Kép forrása: US State Department

Abbász kijelentéseire az EU is reagált.

"Elbagatellizálják a holokausztot, amellyel fokozzák az antiszemitizmust, és sértik a holokauszt több millió áldozatát és családjaikat"

- áll az EU közleményében.

Beszédében Abbász felvázolta azt az alaptalan elméletet, amely szerint az askenázi zsidók nem az ősi izraelitáktól, hanem egy ősi török néptől, a khazároktól származnak, akik egy lejáratott elmélet szerint tömegesen tértek át a judaizmusra.

"Az igazság, amelyet tisztáznunk kell a világ előtt, hogy az európai zsidók nem szemiták. Semmi közük a szemitizmushoz"

- mondta Abbász a Közel-Keleti Médiakutató Intézet fordítása szerint.


Abbász a Balfour-nyilatkozat ellen is felszólalt, amelyben a brit kormány által 1917-ben kinyilvánította, hogy támogatja a zsidó nép "nemzeti otthonának" létrehozását Izrael földjén.

"Ki találta ki a zsidó államot? Nagy-Britannia és Amerika, nem csak Nagy-Britannia"

- állította.

"Azért mondom ezt, hogy tudjuk, kit kell megvádolnunk azzal, hogy az ellenségünk, aki ártott nekünk és elvette a hazánkat, és odaadta az izraelieknek vagy a zsidóknak"

- jelentette ki Abbász.


Gilad Erdan, Izrael ENSZ-nagykövete szerdán, a Palesztin Hatóság vezetőjének szavai hallatán nekiment Abbásznak.

"Ez a palesztin vezetés igazi arca"

- írta az X-en Erdan.

"A világnak fel kell ébrednie és felelősségre kell vonnia Abbászt és a Palesztin Hatóságot az általuk terjesztett gyűlöletért és az ebből fakadó vérontásért. Zéró toleranciát kell alkalmazni a palesztin uszítással és terrorral szemben!"

- tette hozzá.


Legfrissebb