Ugrás a tartalomra

"Az ENSZ napjai meg vannak számlálva" - Gilad Erdan éles kritikával illette a szervezetet

Szerinte egy olyan világintézményt kellene létrehozni, amely nem ad zöldutat a diktátoroknak és terroristáknak.

Gilad Erdan, izraeli ENSZ-nagykövet

Gilad Erdan, Izrael ENSZ-nagykövete szerdán élesen bírálta a világszervezetet, és azt mondta, hogy a szervezet "napjai meg vannak számlálva".


Egy eljárási ülésen, az Egyesült Államok vétóját vitatták meg, az ENSZ Biztonsági Tanácsának azon határozata ellen, amely teljes jogú ENSZ-tagságot biztosítana a palesztinoknak.

Gilad Erdan, izraeli nagykövet azt mondta, hogy azáltal, hogy megpróbálnak előrébb jutni a palesztin államiság teljesebb elismerésével,

"azt mondják a gyermekgyilkos Hamász-erőszakolóknak, hogy a terrorizmus kifizetődő".

Erdan a tagállamokat is támadta, amiért "semmit sem tesznek a Hamász október 7-i mészárlásának áldozataiért", viszont "a gyilkosokért mozgósítanak".

Erdan továbbá a palesztinokat tette felelőssé az Egyesült Államok egyetemi kampuszain zajló erőszakos Izrael-ellenes zavargásokért, amelyek során a tüntetők megakadályozták, hogy a zsidó és izraeli egyetemi közösség tagjai bejuthassanak az épületbe, és népirtásra szólítottak fel.

"Mindig is tudtuk, hogy a Hamász az iskolákban rejtőzik"

- mondta Erdan.

"Csak azt nem tudtuk, hogy nem csak a gázai iskolákról van szó. Hanem a Harvardon, a Columbián és számos elit egyetemen is".

Erdan azt állította, hogy az ENSZ régóta fennálló Izrael-ellenes álláspontjának köszönhető, hogy "az egyetemeken tolerálják ezt a náci viselkedést", és arra kérte a testületet, hogy gondolkodjon el "az önök által indoktrinált generációkon".

A diplomata egészen megdöbbentő mondatokat intézett a közgyűlés résztvevőihez. Azt mondta, hogy az ENSZ-t "erkölcsi képmutatása és vaksága" fogja megbuktatni, és "egy új világintézmény létrehozására" buzdított, amely "nem ad szabadkártyát a diktátoroknak és mentőövet a terroristáknak".

View this post on Instagram

A post shared by Jewish Breaking News (@jewishbreakingnews)

(JNS)

Legfrissebb