Ugrás a tartalomra

Az Emberi Jogok Európai Bírósága elé kerülhet Archie Battersbee ügye

Mint ahogyan a Hit Rádió is beszámolt  a megrázó történet alakulásáról, Fellebbviteli Bíróság kijelentette, hogy vallási meggyőződés "nem elegendő" ahhoz, hogy igazolja a Archie Battersbee életfenntartásának folytatását, és a folyamatos kezelés "nem lenne törvényes".

A Fellebbviteli Bíróság most csütörtök 14 óráig felfüggesztette az ítélet végrehajtást, lehetőséget biztosítva a családnak, hogy az Emberi Jogok Európai Bíróságához forduljon fellebbezéssel.

A Christian Legal Center (CLC), amely a 12 éves Archee Battersbee szüleit, Hollie Dance-t és Paul Battersbee-t képviseli, azt nyilatkozta, nem először történik olyan, hogy visszautasítják a szülők kérelmeit az ilyen életvégi ügyekben.

A család azt szeretné, ha a Legfelsőbb Bíróság engedélyt adna a fellebbezésére egy, a fogyatékkal élők jogairól szóló ENSZ-egyezményhez benyújtott kérelemmel kapcsolatban is.

A Legfelsőbb Bíróság olyan orvosok mellé állt, akik szülei akarata ellenére meg akarják vonni Archie létfenntartását, a Fellebbviteli Bíróság pedig megtagadta a fellebbezést a Legfelsőbb Bíróság döntése ellen.

"Csak azt kértük a kezdetektől fogva, hogy Archie több időt kapjon, és tartsák tiszteletben Archie kívánságait és a miénket. Amíg Archie él, soha nem fogok lemondani róla, túl jó ahhoz, hogy lemondjak róla."

-hangsúlyozta.

Míg az orvosok azzal érveltek, hogy a "tervezett halál" "méltóságosabb" lenne, Ms Dance szerint ez lenne "a legtraumatikusabb kimenetel" a család számára.

(Christian Today)

Legfrissebb