Ugrás a tartalomra

Az ELTE „trójai falova” - gender kurzus átkeresztelve

Az ELTE újraindította online kurzusát pedagógusok és szülők számára „Szexuális nevelés születéstől serdülőkorig” címmel. A kurzus a gyermekvédelem hívószó mögé bújva oktatja a gender ideológia alapjait. A kurzuson részt vevő pedagógusok, nyilatkoztak a Hit Rádiónak.

Az ELTE Magyarország leghíresebb egyeteme, amely a pedagógus képzés zászlóshajójának számít. Ezért sem mindegy, hogy milyen szellemben folyik az intézmény pedagógus képzése.

Szekeres Katalin és Éva, akik végigcsinálták a "Szexuális nevelés születéstől serdülőkorig" című kurzust, cikksorozatban leplezték le a gyermekvédelminek nevezett képzés valódi szándékát. Rádiónknak elmondták, hogy a képzés egyharmad része ugyan valódi problémákkal foglalkozott, azonban már ezeket is olyan szemlélettel oktatták, amivel a megkérdezett tanárok nehezen tudtak azonosulni. A valódi problémák közül helyet kapott az online pornó kérdése is, amely a szakértők szerint  fontos téma napjainkban, illetve a szexting vagy az online szexuális abúzus. A képzés nagyobbik részében viszont a gender ideológia kérdésköre volt a középpontban és érzékelhetően LMBTQ-érzékenyítés zajlott.

„Ne legyenek illúzióink nem csak a pedagógus felsőoktatásban, hanem szinte minden szakon felvehető rövid kurzusként a gender-érzékenyítés”

-mondta Szekeres Éva.

Mivel a közoktatásban a kormány gyermekvédelmi törvénye miatt nem lehet gender-érzékenyítést tartani, ezért magukat a pedagógusokat igyekeznek érzékenyíteni az egyetemeken, hogy eleve ilyen szemlélettel oktassanak.

Az ELTE kurzusa az „átfogó szexuális nevelés” alapján nyugszik, amelyet már több országban is bevezettek. Ez a nevelési program a gyerekek érdeklődését megelőzve beszél olyan jelenségekről,  mint például a maszturbáció gyakorlata. - mondta el Szekeres Katalin. Emellett a pedagógusok felhívták a figyelmet arra is, hogy habár a magyar közoktatásban a nyílt gender-lobbi nem tud a gyerekek közelébe férkőzni, ennek ellenére is képes hatni a fiatalok gondolkodására az  interneten, a sorozatokon és a közösségi médiákon keresztül.

Legfrissebb