Ugrás a tartalomra

Az amerikaiak kétharmada szerint az imára való felhívás nemzeti tragédiák idején hasznos

Ez a meggyőződés minden demográfiai alcsoportra kiterjed.

Photo by Milada Vigerova / Unsplash

Egy új felmérés szerint az amerikaiak túlnyomó többsége úgy látja, hogy a tragédiák idején a nyilvános imára való felhívás jótékony hatású, és ez a meggyőződés minden demográfiai alcsoportra kiterjed.

A Summit Ministries a McLaughlin & Associates-el közösen végzett egy online közvélemény-kutatást, amelyet kedden hoztak nyilvánosságra. A felmérést 1000  résztvevő megkérdezésével végezték január 19-23. között, és arra kérték őket, hogy véleményezzék az ima erejét.

A 3,1 százalékpontos mintavételi hibahatárral rendelkező felmérés szerint a válaszadók kétharmada (67%) azt mondta a közvélemény-kutatóknak, hogy "hasznosnak" tartja a nemzeti tragédiát követő nyilvános imára való felhívást.

Ezzel szemben a megkérdezettek közel 20 százaléka "értelmetlennek" minősítette a nemzeti tragédia közepette történő nyilvános imára való felhívást. A fennmaradó 13 százaléknak vagy nem volt véleménye, vagy nem volt hajlandó válaszolni a kérdésre.

Az ima erejébe vetett hit minden demográfiai alcsoportot érintett, a legtöbb válaszadó minden fajból, korcsoportból, nemből, családi állapotból, politikai ideológiából és régióból "hasznosnak" minősítette az imát.

(Christian Post)

Legfrissebb