Az amerikaiak kétharmada nem tudja, hány zsidó halt meg a holokauszt során

Egyre kevesebb a holokauszt-túlélő, aki az oktatási programok keretében előadásokat tudna tartani az iskolákban.

Az amerikaiak kétharmada nem tudja, hány zsidó halt meg a holokauszt során
Photo by Karsten Winegeart / Unsplash / A kép illusztráció

Az amerikai államok többsége nem rendelkezik olyan törvénnyel, amely előírná, hogy az állami iskolák diákjai tanuljanak a holokauszt borzalmairól - számolt be a Neokohn.

A felmérések szerint az amerikaiak – különösen a milleniálok és a Z generáció tagjai – nincsenek tisztában az alapvető tényekkel a holokausztról, miközben egyre több a rasszista és antiszemita bejegyzés a közösségi médiában, és az antiszemita erőszakos cselekmények száma is megugrott az Egyesült Államokban.

A 18 és 40 év közötti amerikaiak körében végzett felmérésből az is kiderült, hogy 48 százalékuk egyetlen koncentrációs tábort vagy gettót sem tudott megnevezni.

Egyre kevesebb a holokauszt-túlélő, aki az oktatási programok keretében előadásokat tudna tartani az iskolákban, megfosztva ezzel a pedagógusokat egy olyan kulcsfontosságú lehetőségtől, amelynek segítségével a diákokat a második világháború borzalmairól taníthatják. A National Conference of State Legislatures politikai munkatársa, Emily Ronco által gyűjtött adatok szerint 2017 előtt mindössze öt államban volt olyan törvény, amely előírta a holokausztoktatást.

A teljes cikk a Neokohn oldalán olvasható el!

Nyomj ESC-t a kilépéshez!

© 2023 Hit Rádió

Sikeresen előfizettél, csomagod: Hit Rádió
Nagyszerű! Már csak a fizetés van hátra! Hit Rádió
Jó újra látni! Sikeresen bejelentkeztél!
Szuper! A fiókod aktív és mindenhez hozzáférsz!.
Sikeresen mentve a számlázási információk!
Sikertelen mentés!
A link sajnos elévült.