Ugrás a tartalomra

Az Amazon fizetné majd az alkalmazottak külföldi abortuszát

Az Amazon, az Egyesült Államok második legnagyobb magánmunkaadója hétfőn bejelentette, hogy akár 4000 dolláros utazási költséget fizet az alkalmazottainak a nem életveszélyes kezelésekért és eljárásokért, beleértve az abortuszt is.

Photo by Bryan Angelo / Unsplash

A multicég mindezt azután jelentette be, hogy a Legfelsőbb Bíróság véleménytervezete kiszivárgott a Politico oldalán. Ebből kiderült, hogy lehetséges, hogy a precedens megváltoztatésáról fognak majd dönteni.

A Reuters szerint az Amazon nincs egyedül az abortuszpárti ajánlatával. Más, hasonló visszatérítést kínáló társaságok közé tartozik a Yelp és a Citigroup is.

A vállalati akciók a republikánusok által vezetett államok határozatira válaszok, amelyek törvényhozói olyan törvényeket hagytak jóvá, amelyek betiltják az abortuszt abban az esetben, ha az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága megdönti az eddigi precedenst.

Az Amazon bejelentetése szerint akár 4000 dolláros utazási költséget fizet az amerikai alkalmazottaknak a nem életveszélyes kezelésekért és eljárásokért, beleértve az abortusz költségeit is.

Az Amazon újonnan bejelentett juttatása – január 1-jétől  – akkor érvényes, ha a művelet több mint 100 mérföldre van a munkavállaló lakóhelyétől, és a virtuális látogatás nem lehetséges.

Legfrissebb