Ugrás a tartalomra

Az MI legsötétebb bugyrai: sorozatban gyártják a képeket a pedofilok

"A legrosszabb rémálmaink válnak valóra" - mondta az IWF vezetője.

Kép forrása: jcomp/Freepik

A pedofilok ezúttal felnőtt sztárokat változtattak gyerekké a mesterséges intelligencia segítségévél, amelyek a dark weben is megjelentek egy friss jelentés szerint.

Az Internet Watch Foundation (IWF) 15 éve figyeli a gyermekek elleni szexuális visszaéléseket az interneten, amely felkutatja, és eltávolítja az áldozatokról készült tartalmakat. A szervezet legfrissebb jelentései szerint a mesterséges intelligencia alapú képalkotó programok adta lehetőségek miatt a probléma egyre csak mélyül, és ezúttal ismert színészek gyerekké átalakított fotóira bukkantak az egyik dark webes fórumon. - írja a BBC.

Az IWF kutatói egy hónapig naplózták az egyik dark webes fórumot, közel 3000 illegális képet találtak.Az elemzők szerint új tendencia, hogy a pedofilok egyetlen képet készítenek gyermekbántalmazások ismert áldozatairól, hogy több másikat is újrageneráljanak belőlük, különböző szexuális visszaélési helyzetekben.

Az MI képgenerátorok evolúciója 2022 Februártól 2023 Májusig - Forrás: IWF jelentés

Az egyik mappában 501 olyan képet találtak, amelyen 9-10 éves gyermekek láthatók a pedofilok által generált fotókon.

Az IWF szerint a rendkívül valósághű képek egy részén hírességek, elsősorban énekesnők, filmsztárok szerepelnek, az őket ábrázoló képeket úgy módosították, mintha gyerekek lennének, az eredmény pedig olyan élethű lett, hogy a laikusok számára megkülönböztethetetlenek az igaziaktól. - írja a Telex.

Az IWF egy hónap alatt 11 108 AI képet vizsgált meg, amelyek közül 2978 gyermekek szexuális zaklatását ábrázolja, amelyek közül minden ötödiket (564) az A, vagyis a legsúlyosabb kategóriába sorolták.

A képek több, mint a fele általános iskolás korú (7-10 éves) gyermekeket ábrázolt, míg 143 képen 3 és 6 év közötti gyermekek, 2 képen pedig 2 év alatti gyermekek voltak.

"A legrosszabb rémálmaink váltak valóra"

– mondta Susie Hargreaves, az IWF vezetője. 

Legfrissebb