Ugrás a tartalomra

Ábrahám Egyezmény: Meghívták az Emírségekbe Netanjahut

Az ENSZ éghajlatváltozási konferenciáján vesz majd részt.

Mohamed Al Khaja átadja a meghívást Benjamin Netanjahunak - AMOS BEN-GERSHOM/GPO

Hivatalosan meghívást kapott Benjamin Netanjahu, Izrael miniszterelnöke és Isaac Herzog, izraeli elnök az Egyesült Arab Emírségekbe.

Az Egyesült Nemzetek által Dubajban megrendezésre kerülő COP 28, éghajlatváltozási konferencián várhatóan öt másik magas rangú miniszterrel együtt vesz majd részt novemberben.

A hivatalos meghívást Mohamed Mahmoud Al Khaja, az Egyesült Arab Emírségek izraeli nagykövete adta át Netanjahunak jeruzsálemi irodájában. A levelet Mohamed bin Zayed Al Nahyan sejk, az Egyesült Arab Emírségek elnöke és Mohammed bin Rashid Al Maktoum sejk, az Egyesült Arab Emírségek alelnöke és miniszterelnöke is aláírta.

A konferencián az egészségügy, a vízügy, az élelmezésbiztonság, az energiaügy és a kereskedelem témakörét is érintik majd ahol izraeli miniszterek, valamint az Izraeli Export Intézet révén mintegy 100 izraeli vállalatból álló küldöttség is részt vesz majd.

Netanjahu a 2020-as Ábrahám Egyezmény aláírása óta tervei ellenére nem tudott az Emírségekbe látogatni, a megállapodást követően Naftali Bennett, Izrael korábbi izraeli miniszterelnöke  látogatott el 2021 decemberében. Novemberben, a COP 26 konferencián Glasgow-ban azt ígérte, hogy erőfeszítéseiket a világ megmentésére, tudásuk erejét pedig az éghajlati technológiák fejlesztésére fogja fordítani.

(Ynet)

Legfrissebb