Ugrás a tartalomra

Az abortusz korlátozása terrortámadás a Washinton Post véleménycikke szerint

Az 1973-as Roe kontra Wade ítélet esetleges megdöntése „2001. 09. 11-i támadás” lenne az ország társadalmi szerkezete ellen, egy Washington Poston nemrég megjelent vélemyénycikk szerint, amely azt állítja, hogy a „pusztító” Legfelsőbb Bíróság ilyen lépése tönkretenné az amerikaiakat.

A Washington Postban pénteken megjelent véleménycikkében, melynek címe „Roe közelgő megfordulása szeptember 11-i támadás Amerika társadalmi szövete ellen”, Dana Milbank, a Post cikkírója figyelmeztetett „a társadalom radikális változására, amelyet Samuel Alito bíró és összeesküvői készen állnak lenyomni az amerikaiak torkán.”

„Lenyűgöző akciójuk megváltoztathatja a félidő menetét – de ami még fontosabb, felforgatja, kik is vagyunk mi, mint emberek”

– írta.

A mérföldkőnek számító abortusz-ügy megdöntését „a 9/11-i merényletek társadalmi megfelelőjének (amely szétzúzta a testi biztonságérzetünket) vagy a 2008-as összeomlásnak (ami megbontotta az anyagi biztonságérzetünket) )” nevezte és Milbank azt állította, hogy „a hatások messzemenőek és hosszan tartóak lesznek”, és amire az amerikaiak nincsenek felkészülve.

„Egyszerűen nincs példa ilyen bírósági sokkhatásra”

– írta.

Milbank reményét fejezte ki, hogy a választók „novemberben megbüntetik a republikánusokat az amerikaiak szabadsága elleni támadásért”.

„Az évi 630 000 élet megmentését a napi 3 000 ember meggyilkolásával összehasonlítani talán a legaljasabb és legsértőbb álláspont, amit valaha láttam a Twitteren, és ez sokat mond”

– írta Jennifer Greenberg Twitter felhasználó a cikkről.

Legfrissebb