Ugrás a tartalomra

Az abortusz a negyedik éve vezető halálozási ok világszerte

Az abortuszok száma majdnem négyszerese volt a fertőző betegségekből eredő halálesetek számának.

Photo by Louis Hansel / Unsplash

A statisztikákból kiderül, hogy az abortusz volt a vezető halálozási ok világszerte a negyedik egymást követő évben, mivel az abortuszok száma majdnem négyszerese volt a fertőző betegségekből eredő halálesetek számának 2022-ben.

A Worldometer, egy olyan adatbázis, amely valós időben követi nyomon az egészséggel, a globális népességgel és más mérőszámokkal kapcsolatos statisztikákat és folyamatosan gyűjti össze az abortuszok számáról szóló statisztikákat is világszerte. A Worldometer utolsó 2022-ből származó, a The Wayback Machine internetes archiváló eszköz által december 31-én rögzített adatai szerint tavaly több mint 44 millió abortuszra került sor.

A Worldometer az Egészségügyi Világszervezet tájékoztatóját idézi az abortuszstatisztikák forrásaként, a világszervezet az abortuszt alapvető egészségügyi szolgáltatásként jellemzi.

A Worldometer által azonosított második vezető halálozási ok 2022-ben a fertőző betegségek voltak, amelyek közel 13 millió áldozatot követeltek. A fertőző betegségeknek tulajdonított halálesetek, valamint a rák okozta több mint 8 millió haláleset, a dohányzás által kiváltott mintegy 5 millió haláleset, a nagyjából 2,5 millió alkohol okozta haláleset és az AIDS okozta közel 2 millió haláleset együttesen kevesebbet tesznek ki, mint az abortusz miatt 2022-ben elvesztett életek száma.

(Christian Headlines)

Legfrissebb