Ugrás a tartalomra

Édesapja náci múltjáról beszélt Arnold Schwarzenegger

Történelmi szintet ért el tavaly az antiszemita incidensek száma az Egyesült Államokban.

Nyíltan beszélt édesapjának náci múltjáról Arnold Schwarzenegger, a volt Floridai kormányzó, a CNN-nek adott interjúban, amelyben a gyűlölet és az antiszemitizmus ellen beszélt.

Az apámat több millió másik férfival együtt a hazugságon és megtévesztésen keresztül tudta beszippantani a gyűlölet rendszere

- részletezte.

Schwarzenegger az Anti-Defamation League jelentésének közzététele után szólalt fel, amely szerint az antiszemita incidensek az elmúlt évben történelmi szintet értek el.

Csak az Egyesült Államokban 3697 incidensről érkezett jelentés, amely 36 százalékkal haladja meg az előző éves rekordot.

A volt kormányzó tavalyi évben holokauszt túlélőkkel és azoknak családtagjaival is találkozott az auschwitzi koncentrációs táborba tett látogatása során.

Ez egy olyan történet, amelynek életben kell maradnia, amelyet újra és újra el kell mesélnünk

– mondta.

Schwarzenegger nemrég egy videóüzenetet is közzétett, amelyben arra buzdította azokat, akik a gyűlölet útjára léptek, hogy válasszák az erőt és az életet és vívják meg a háborút önmaguk ellen.

Arra azonban, hogy miért növekedik ilyen nagy számban az antiszemitizmus, nem tudott megfelelő magyarázatot adni, de leginkább a liberális gondolkodásmódot ellenző embereket okolja.

(Ynet)


Legfrissebb