Ugrás a tartalomra

Kanye West rapper kirakott majd törölt Twitteren egy zsidókat fenyegető megjegyzést, miközben azt állította, hogy nem lehet antiszemita, mert a feketék valójában zsidók.

Kanye West rapper vasárnap vitákat váltott ki, miután a Twitteren zsidókat fenyegető megjegyzéseket írt, miközben azt állította, hogy az afroamerikaiak is zsidók.

West a Twitteren megfogadta, hogy „death con 3” kategóriátba helyezi magát a zsidókkal szemben, az amerikai hadsereg védelmi készenléti állapotára (DEFCON) figyelmeztető rendszerre utalva. West tagadta, hogy megjegyzései antiszemitának tekinthetők, és azt állítja, hogy a feketék zsidók.

"Az a vicces, hogy valójában nem lehetek antiszemita, mert a feketék is zsidók"

-mondta.

"Játszottatok velem, és megpróbáltok elfeketíteni mindenkit, aki ellenzi a napirendetek"

-mondta azután, hogy Instagram-fiókját lezárták antiszemitizmus vádjával, miután West feltöltött egy képernyőképet a másik rapperből lett üzletemberrel, Sean Combs-szal, aki ismertebb nevén P. Diddy.

„Példaként használlak arra, hogy megmutassam azoknak a zsidóknak, akik azt mondták, hogy hívj fel, hogy engem senki sem fenyegethet vagy befolyásolhat”

– fenyegette meg West Combst egy SMS-ben, amelyet West töltött fel az Instagramra, mielőtt fiókját lefagyasztották.

A szövegek képernyőképei alá Kanye a „Jézus zsidó” feliratot írta. A 24-szeres Grammy-díjas művész és divattervező életében nem ez az első alkalom, hogy vitákba keveredett.

A 45 éves rapper a Fox News csatornán Tucker Carlsonnak adott közelmúltbeli interjújában azzal vádolta meg a Fehér Ház tanácsadóját, Jared Kushnert, hogy „pénzszerzés céljából” szorgalmazta az Izrael és az arab államok közötti Ábrahám-egyezményt.

Az Anti-Defamation League elítélte a megjegyzéseket, mondván, hogy „fehér felsőbbrendűségi jelszavakból” merítenek.

„A @kanyewest ezen a héten tanúsított viselkedése mélyen aggasztó, veszélyes és antiszemita”

– írta a Rágalmazásellenes Liga a Twitteren.

"Nincs mentség arra, hogy fehér felsőbbrendű szlogeneket és klasszikus #antiszemitizmust terjeszt a zsidó hatalommal kapcsolatban, különösen az általa birtokolt platformon"

-mondták.

(WIN)

Legfrissebb