Antiszemita bejegyzések miatt tiltották le Kanye Westet

Antiszemita bejegyzések miatt tiltották le Kanye Westet

Kanye West rapper kirakott majd törölt Twitteren egy zsidókat fenyegető megjegyzést, miközben azt állította, hogy nem lehet antiszemita, mert a feketék valójában zsidók.

Kanye West rapper vasárnap vitákat váltott ki, miután a Twitteren zsidókat fenyegető megjegyzéseket írt, miközben azt állította, hogy az afroamerikaiak is zsidók.

West a Twitteren megfogadta, hogy „death con 3” kategóriátba helyezi magát a zsidókkal szemben, az amerikai hadsereg védelmi készenléti állapotára (DEFCON) figyelmeztető rendszerre utalva. West tagadta, hogy megjegyzései antiszemitának tekinthetők, és azt állítja, hogy a feketék zsidók.

"Az a vicces, hogy valójában nem lehetek antiszemita, mert a feketék is zsidók"

-mondta.

"Játszottatok velem, és megpróbáltok elfeketíteni mindenkit, aki ellenzi a napirendetek"

-mondta azután, hogy Instagram-fiókját lezárták antiszemitizmus vádjával, miután West feltöltött egy képernyőképet a másik rapperből lett üzletemberrel, Sean Combs-szal, aki ismertebb nevén P. Diddy.

„Példaként használlak arra, hogy megmutassam azoknak a zsidóknak, akik azt mondták, hogy hívj fel, hogy engem senki sem fenyegethet vagy befolyásolhat”

– fenyegette meg West Combst egy SMS-ben, amelyet West töltött fel az Instagramra, mielőtt fiókját lefagyasztották.

A szövegek képernyőképei alá Kanye a „Jézus zsidó” feliratot írta. A 24-szeres Grammy-díjas művész és divattervező életében nem ez az első alkalom, hogy vitákba keveredett.

A 45 éves rapper a Fox News csatornán Tucker Carlsonnak adott közelmúltbeli interjújában azzal vádolta meg a Fehér Ház tanácsadóját, Jared Kushnert, hogy „pénzszerzés céljából” szorgalmazta az Izrael és az arab államok közötti Ábrahám-egyezményt.

Az Anti-Defamation League elítélte a megjegyzéseket, mondván, hogy „fehér felsőbbrendűségi jelszavakból” merítenek.

„A @kanyewest ezen a héten tanúsított viselkedése mélyen aggasztó, veszélyes és antiszemita”

– írta a Rágalmazásellenes Liga a Twitteren.

"Nincs mentség arra, hogy fehér felsőbbrendű szlogeneket és klasszikus #antiszemitizmust terjeszt a zsidó hatalommal kapcsolatban, különösen az általa birtokolt platformon"

-mondták.

(WIN)

Nyomj ESC-t a kilépéshez!

© 2022 Hit Rádió

Sikeresen előfizettél, csomagod: Hit Rádió
Nagyszerű! Már csak a fizetés van hátra! Hit Rádió
Jó újra látni! Sikeresen bejelentkeztél!
Szuper! A fiókod aktív és mindenhez hozzáférsz!.
Sikeresen mentve a számlázási információk!
Sikertelen mentés!
A link sajnos elévült.