Ugrás a tartalomra

Antiszemita bejegyzés miatt bojkottálják Elon Musk-ot

az Apple, a Disney és az IBM is felfüggesztette hirdetéseit az X-en.

Elon Musk - Kép: Photo News

Az Apple, a Disney és az IBM is felfüggesztette hirdetéseit az ex-Twitter X-en, miután a milliárdos tech guru egyetértett egy antiszemita hangvételű bejegyzéssel - írja a mandiner.

A „The Artist Formerly Known as Eric” nevű szerző által írt szerdai X-posztban az szerepelt:

 „A zsidó közösségek pont azt a fehérek elleni dialektikus gyűlöletet terjesztették, ami szerintük ellenük is irányul és amit le szeretnének állítani”

-valamint hozzátette, hogy őt egyáltalán nem érdeklik azok a nyugati zsidók, akiket a "beáradó kissebbségek hordái" nem igazán kedvelnek.

A poszthoz maga Elon Musk, a platform tulajdonosa is hozzászólt: 

„A konkrét igazságot mondtad el” 

– írta előbb röviden, majd további okfejtésekbe is kezdett.

Szerinte az nem igaz, hogy minden zsidó közösség utálja a fehéreket, de azt állítja, hogy a Rágalmazásellenes Liga (ADF) nevű szervezet „igazságtalanul támadja a nyugati többséget úgy, hogy a Nyugat többsége támogatja a zsidóságot és Izraelt. Ez azért van, mert nem kritizálhatják azokat a kisebbségeket, akik az elsődleges veszélyt jelentik számukra.”

Az ADF erre fel antiszemita hergeléssel vádolta Elon Muskot, amelynek következtében az Apple, a Disney és az IBM is felfüggesztette hirdetéseit az X platformon.

Musk azonban nem értett egyet azzal, hogy a posztja antiszemita lenne, és perrel fenyegette meg az X hirdetési politikáját kritizáló, baloldali Media Matters for America szervezetet. 

Musk a perrel kapcsolatban közölte, hogy hétfőn amint kinyit a bíróság, abban a pillanatban

"termonukleáris pert indít"

a Media Matters ellen, mivel az elmondása szerint „aláássa a szólásszabadságot és félrevezesse a hirdetőket”.

Ennek ellenére Muskot az ADF dícséretben is részesítette Muskot, mivel

betiltotta a "folyótól a tengerig" kifejezést a platformon, és közölte, hogy mindenkit fel fognak függeszteni, aki ezt az Izrael elpusztítására utaló kifejezést használja.

Legfrissebb