Ugrás a tartalomra

Anglia: utcai prédikátorokat vesz célba a londoni rendőrség

Egy keresztény utcai zenészt is hazaküldtek.

Utcai prédikátorokat akartak letartóztatni a rendőrök Londonban. - Kép forrása: Youtube/Contagious Christian

A londoni rendőrség egyik tagja azzal fenyegetőzött, hogy letartóztatja azokat a keresztény utcai prédikátorokat, akiket egy járókelő jelentett "homofób" megjegyzésekért.

A bizarr esetet egy kilencperces videón örökítették meg, amelyen a meg nem nevezett keresztények ártatlanságuk ellen tiltakoznak.

A videón öt rendőr látható, akik azzal fenyegetőznek, hogy letartóztatják az evangélistákat, akik egy nyugat-londoni bevásárlóközpont előtt prédikáltak, miután valaki panaszt tett náluk állítólagos homofób megjegyzések miatt - írja a Daily Mail.

"Ha itt prédikálsz, az attól is függ, hogy mit mondasz. Lehet, hogy bűncselekményt is elkövetsz. Ha zaklatást, riadalmat vagy szorongást (éreznek) miatta az emberek, az bűncselekménynek minősül"

- magyarázta az egyik rendőr a prédikátornak.

Az utcai prédikátor, aki videóra veszi a rendőrökkel azt válaszolta, hogy tisztában van a dolgokkal, és hogy ők csak a hitüket, és z Evangélium üzenetét hirdetik.

"Az evangéliumról és Jézus Krisztusról prédikálunk, és a Biblia azt mondja János könyvében, a harmadik fejezet 16. versében, hogy 'Isten a világ iránti szeretetből adta az Ő egyszülött fiát, hogy bárki, bármilyen ember - fekete, fehér, homoszexuális, részeges, hazug, tolvaj vagy prostituált -, aki hisz benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen'"

- mondta a férfi.

A videó egy másik rendőrrel folytatott szóváltással folytadik, aki a prédikátor nevét és címét kéri. A férfi ezután megkérdezi, hogy miért van szüksége a rendőrnek ezekre az információkra.

- "Volt egy feljelentés" - válaszolja a rendőr.

- "És mi az a vád?" - kérdezi a férfi.

- "Gyűlölet-bűncselekmény" - válaszolta a rendőr.

A prédikátor ezután közli a rendőrrel és a többi rendőrrel, hogy nem szeretné megadni az adatait, de tisztázza, hogy ha szükséges, akkor megadja.

"Ha mégis elsétálok, és bűncselekményeket látok, és az áldozat feljelentést akar tenni... Lehet, hogy cserbenhagytam egy potenciális áldozatot".

- hangsúlyozta a rendőr valamint hozzátette:

"Hacsak nem akarja, hogy letartóztassuk, márpedig le fogjuk, adja meg a nevét"

- mondta egy másik rendőr.

A szóváltás azzal végződik, hogy az utcai prédikátor, aki videóra vette a konfrontációt, elsétál, és megköszöni a rendőröknek, hogy "mennyire udvariasak" voltak.

Az incidens alig néhány héttel azután történt, hogy egy videófelvételen öt rendőr megpróbált megállítani egy keresztény énekest, aki az utcán énekelt a rajongóinak.

View this post on Instagram

A post shared by 🇬🇧Harmonie London (@harmonieldn)A lap beszámolója szerint a 20 éves Harmonie London egy londoni áruház előtt énekelt, amikor Maya Hadzhipetkova önkéntes rendőrtiszt odalépett hozzá, aki tévesen azt mondta Londonnak, hogy

"nem énekelhet egyházi dalokat egyházi területen kívül".

"Jobban szeretném, ha az adófizetőink pénzét arra használnák, hogy gyilkosokat, erőszaktevőket, pedofilokat kapjanak el, de önök itt egy utcai előadóművésszel foglalkoznak, ami valójában a tanács problémája, és nem a maguké"

- lépett oda a rendőrhöz egy járókelő.

A Scotland Yard később bocsánatot kért az incidensért, és kifejtette, hogy az állítólagos panasz az engedély nélküli éneklés miatt történt, nem pedig a nő által énekelt dalok tartalma miatt, hozzátéve, hogy az önkéntes rendőr ellen vizsgálatot indítottak - számolt be a Daily Mail.

(CBN, Daily Mail)

Legfrissebb