Ugrás a tartalomra

Anglia: fontosabb a nők biztonsága, mint a transzneműek jogai?

Úgy tűnik privátban bátrabban ki merik mondani, amit gondolnak.

Photo by Chris Lawton / Unsplash

Egy új felmérés alapján három britből kevesebb mint egy gondolja úgy, hogy a transznemű nőket be kéne engedni a női öltözőbe.

A Sex Matters kampánycsoport által közzétett kutatása 1800 felnőtt megkérdezésével zajlott, akiktől többek között azt kérdezték, hogy ki kell-e zárni a nőknek szóló egynemű sportolási lehetőségekből a magukat nőként azonosító biológiai férfiakat.

A felmérésből kiderült, hogy a válaszadók közül kevesebb mint minden negyedik (24 százalék) volt azon a véleményen, hogy a sportklubok nem zárhatják ki a transznemű nőket a női sportokból. Háromból kevesebb mint egy (28 százalék) pedig úgy vélte, hogy helytelen lenne, ha egy edzőterem kizárná a transzokat a női létesítményekből, például a zuhanyzók és öltözők használatából - írta meg a neokhon.hu.

A szervezet társalapítója, Maya Forstater szerint, azért fontos egy ilyen felmérés, mert az emberek privát módon válaszolhattak fontos kérdésekre és ez egy jó módja annak, hogy megtudjuk, hogy valójában mit gondolnak az emberek, amikor nem félnek kimondani azt.

“Ez a felmérés azt mutatja, hogy az emberek úgy érzik, ha általánosságban kérdezzük őket a transzneműekről és a transzneműek jogairól, akkor élni és élni hagyni akarunk, és hagyjuk, hogy az emberek a legjobb életüket éljék. Ez így van"

-fejtette ki véleményét.

De ha megkérdezzük őket arról, hogy a férfiak milyen részletességgel léphetnek be női terekbe, azt mondják, hogy nem – ők a nők és lányok biztonságára gondolnak.”

(neokohn)

Legfrissebb