Ugrás a tartalomra

Anglia: életpárti diákokra támadt több száz abortusz párti tüntető az egyetemen

Úgy érezték, hogy a életük is veszélybe került.

Az angliai Manchesteri Egyetem életpárti diákjait megfenyegették és leköpték, amikor a múlt héten előadást akartak tartani, és végül a rendőrségnek kellett megvédenie őket.


A vita akkor kezdődött, amikor egy körülbelül 250 fős abortuszpárti tömeg gyűlt össze egy manchesteri épület előtt, ahol az egyetem egyik életpárti csoportja - a Manchester Pro-Life Society - beszédet akart tartani. A jelenet azonban hamarosan eldurvult, amikor a tömeg verbálisan szidalmazni kezdte az életpárti diákokat. Tojásokat dobáltak az épület ablakaira. Néhány életpárti diákot leköptek. Legalább egy életpárti diák azt mondta, hogy nemi erőszakkal való fenyegetést hallott.

"Tényleg azt hittem, hogy az életünk veszélyben van"

- mondta egy 22 éves várandós nő, aki életpárti és szintén részt vett az eseményen. Mivel féltette a biztonságát, egy rendőrségi autóval vitték haza.

A Right to Life UK "abortuszpárti csőcseléknek" nevezte az eseményt. A szervezet szerint az eseményről távozva az életpárti diákok egy "abortuszpártiakból álló alagúton" keresztül sétáltak, akiket a rendőrség visszatartott.

"A tömeg néhány tagja üldözőbe vette őket, miközben kiabáltak és szidalmazták őket"

- mondta a Right to Life UK.

Az eseményen részt vevő életpárti diákok szerint a helyzet lehetett volna még rosszabb is.

"Ha nem lett volna a rendőrség és a biztonságiak, az emberek biztosan fizikailag is megsérültek volna"

- mondta egy Jacob nevű diák, aki a vezetéknevét nem adta meg, mert attól tart, hogy veszélybe kerül.

"Őszintén féltem, hogy fizikailag is bántani fognak minket".

Egy másik diák, akit Rafának hívtak, azt mondta, hogy az életpárti diákok kétségbeesetten próbáltak más módon bejutni az épületbe.

"Egyszer körbejártuk az épületet, hogy megnézzük, van-e más hely, ahová biztonságosan be tudnánk menni, gond nélkül, megfélemlítés nélkül. Rájöttünk, hogy nem volt, és az egyetlen módja a bejutásnak az épület eleje, ahol legalább 100-150 ember van"

- mondta Rafa.

"Az épület bejáratánál a rendezvény vége és közepe felé legalább 300 ember lehetett.

Rafa beszámolói szerint végül a rendőrök lökték félre az abortuszpárti tüntetőket, hogy be tudjanak jutni az épületbe, azonban nem mindenkit engedtek be arra hivatkozva, hogy:

"Ez túl veszélyes'"
"Egy lány, aki mellettem állt, az arcomba köpött, amikor távoztam."

- számolt be a történtekről Rafa.

"A rendőrök erőszakot alkalmaztak, hogy megállítsák ezeket az embereket, mert nagyon fenyegetőek voltak, mind fizikailag, mind verbálisan."

Inge, az egyetem elsőéves hallgatója azt mondta, hogy a fenyegetések meglepték őt.

"Elképzelhetetlen, hogy egy egyetemen - ahol az életről és a társadalomról szóló fontos eszméket kellene megvitatnunk és megvitatnunk - a társaimat és engem megfenyegettek, leköptek, elbarikádoztak és halált kívántak nekünk pusztán a békés meggyőződésünk miatt"

- mondta.

"Néhány diák azt kiabálta: reméli, hogy megerőszakolnak majd".

Inge elmondta, hogy azért csatlakozott a Manchester Pro-Life Society-hez, "mert úgy gondolja, hogy

"a nők jobbat érdemelnek az abortusznál, és hogy a társadalom sokkal többet tehetne azért, hogy mindkét életet támogassa minden terhesség során".

(CH)

Legfrissebb