Ugrás a tartalomra

Amerikának nagyobb szüksége van Izraelre?

Izrael és Amerika kapcsolatáról beszélt a kommunikációs miniszter.

Galit Distel-Atbaryan - kommunikációért felelős miniszter forrás: Ynet/Mark Israel Salem

Galit Distel-Atbaryan, kommunikációért felelős miniszter szerint Izrael egy olyan szuperhatalom, amely támogatja az Egyesült Államokat, és azt is elmondta, hogy az igazságügyi reformért tüntetők állandó jelenléte miatt már fél kilépni a házából.


Benjamin Netanjahu miniszterelnök kormányának mandátumából már hat hónap eltelt, azonban, ahogyan arról korábbi híreinkben is beszámoltunk, még mindig nem kapott meghívást Joe Biden, amerikai elnöktől a Fehér Házba. Galit Distel-Atbaryan viszont biztos abban, hogy Izrael kapcsolata az Egyesült Államokkal erős. - számol be a Ynet.


Twitter-oldalán azt mondta, hogy Izrael nemcsak támogatást kap Washingtontól, hanem "olyan szuperhatalommá fejlődött, amelynek köszönhetően jelentős mértékben hozzájárul az Egyesült Államokhoz."

Galit egy történetet is elmesélt, amelyben egy New York-i portás szavait idézte.

"Amikor e hónap elején New Yorkban jártam, a szálloda portása felismert engem, mint izraeli kormánytisztviselőt, és megosztott velem egy kedves megjegyzést."

– idézte fel a történetet a képviselő.

"Azt mondta, hogy Izraelnek már nincs szüksége az Egyesült Államokra, az amerikaiaknak van szükségük Izraelre"

- mondta.

"Megdöbbentett, amikor egy portás kifejezte ezt az érzést. Kiemelte, hogy mennyire értékelik Izrael hozzájárulását a technológiához, a hírszerzéshez, a kibernetikához és az innovációhoz. Számomra ez egy jó visszajelzés arról, hogy az amerikaiak szemében mekkora Izrael ereje"

– számolt be a miniszter.

Joe Biden, amerikai elnök és Benjamin Netanjahu, izraeli miniszterelnök forrás: Reuters


Distel arról is beszélt, hogy az igazságügyi reformokkal kapcsolatos tüntetések miatt félelmei és aggodalmai vannak, amikor el kell hagynia otthonát.

"Félek végigmenni az utcán, és a tüntetések miatt habozom elhagyni az otthonom.  Olyan emberekkel kell szembenéznem, akik "szégyent" kiáltanak rám, és gyűlölettel teli szemekkel közelednek felém"

– részletezte.

Ami a kormány munkájának kommunikációjával megbízott miniszter szerepét illeti, a miniszter asszony elmondta, hogy minisztériuma jó eredményeket hozott, azonban ezt a média elhallgatja.

"Számunkra világos, hogy a média minden eredményünket eltemeti. Nem lehet, hogy senki sem tud arról, hogy milyen csodálatos dolgokat tett a kormány hat hónap alatt. A nyilvánosság nem érti, milyen a semmiből felépíteni egy minisztériumot"

– fejtette ki a kommunikációs miniszter.

Legfrissebb