Ugrás a tartalomra

Álmessiások és a valódi Krisztus - Húsvéti interjú Németh Sándorral

Húsvéti interjú Németh Sándorral a Hit Rádióban.

Németh Sándor

Húsvét alkalmából Németh Sándor a Hit Rádióban beszélt Jézus Krisztus engesztelő áldozatáról, hangsúlyozva annak jelentőségét, különösképp egy olyan világban, ahol az emberek egyre inkább politikai "álmessiásoktól" várják a megoldást.

Németh Sándor szerint az emberek egyre inkább olyan vezetőkben látják a megoldást, akik ígéretekkel kecsegtetnek a biztonság, békesség, és a boldog élet megteremtésére. Elmondása szerint ez a jelenség erősödik, ahogy a világ krízisei mélyülnek, teret adva a szélhámosoknak, hogy kihasználják az emberek reményeit és vágyait.

" Sőt, most már megcsalattatásról lehet beszélni, mert látható módon most a hitetés olyan szintre süllyedt, hogy gazemberek is, szélhámosok is el tudják hitetni az emberekkel, hogy ők képesek jót cselekedni velük."

- mondta Németh Sándor.

Véleménye szerint az istentelenség és az Isten iránti tudatlanság következményeként az emberek hajlamosak kultikus személyiségeket követni, akik nem rendelkeznek valódi erővel vagy képességgel a változás előidézésére.

"Én azt gondolom, hogy ez az Istentelenségnek egy szükségszerű következménye. Tehát, hogy az emberek nem hisznek Istenben, nincsen ismeretük Istenről, ennek következtében a gondolkozásmódjukban soha nincs egyensúly."

- fejtette ki Németh Sándor.

Németh Sándor kiemelte Jézus Krisztus közvetítő szerepét Isten és az ember között, hangsúlyozva, hogy Isten birodalmába kizárólag az Ő engesztelő áldozatán keresztül lehet bekerülni.

"Pontosan ezek a kifejezések azt jelzik, hogy a természetfölötti világban, Isten birodalmába csak a Názáreti Jézus Krisztuson keresztül lehet bemenni."

- részletezte.

Jézus Krisztus áldozatával kapcsolatban Németh Sándor hangsúlyozta, hogy az Ő vére nem csupán történelmi vagy szimbolikus jelentőséggel bír, hanem a hit és a kegyelem forrása, amely meghalad minden emberi értékrendszert.

"Mert Jézusnak a vére nem harminc ezüstöt ért. Péter azt mondja, hogy drága vér, felbecsülhetetlen értékű vér. Istennek a teljes kegyelmét közvetíti Jézus vére a mai napig is."

- mondta.

Legfrissebb