Ugrás a tartalomra

Alkalmazták az új törvényt: pedofília miatt végezhetnek ki egy férfit

Tavasszal fogadta el a törvénymódosítást Florida.

Photo by Tingey Injury Law Firm / Unsplash

Tavasszal fogadta el a törvénymódosítást Florida, és úgy tűnik alig egy éven belül már olyan ítéletet is hirdethetnek a bíróságon, ami erre utal. Az amerikai államban először végezhetnek ki valakit pedofília vádja miatt valakit. A vád alatt álló férfi már többször került összetűzésekbe a hatóságokkal - erről számolt be az Index.

Az első meghallgatásán azonban tagadta az ellene felhozott vádakat, és ártatlannak vallotta magát. 

Eközben az állami ügyész közleményben jelentette be, hogy halálbüntetést kíván kérni a vádlottra:

A legmagasabb büntetés kiszabására vonatkozó döntés a vádak súlyosságát és az államügyészi hivatal elkötelezettségét tükrözi, hogy a bűnözőket felelősségre vonja tetteikért. Az Államügyészi Hivatal elismeri az ügy érzékenységét és a közösségre gyakorolt hatását. Elkötelezettségünk az igazságszolgáltatás biztosítása és a kiszolgáltatottak védelme iránt továbbra is töretlen.

Ron DeSantis, Florida állam kormányzója áprilisban aláírta azt a törvényjavaslatot, amely lehetővé teszi a halálbüntetés kiszabását, ha az esküdtszék nyolc-négy ellenében a halálbüntetés kiszabását javasolja. Florida és Alabama most már az egyetlen két állam, amely lehetővé teszi a halálbüntetés kiszabását, ha az esküdtszék nem jut egyhangú ajánlásra.

(Index)

Legfrissebb