Ugrás a tartalomra

"Áldottnak érzem magam" - ezrek küldtek képeslapot egy magányos nagypapának

A 95 éves George Dowling számára a karácsony mindig is nehéz időszak volt, mióta 2013-ban elvesztette szeretett feleségét, Lucille-t.

A házaspár hetven éven át ünnepelte együtt az ünnepet, és felesége halálával George egy része is meghalt, azóta pedig nehéz számára az élet, de a fájdalom különösen az ünnepi időszakban élesedik ki - számolt be a családja.

Mint elmondták: George számára a karácsony Lucille-t jelentette, és nélküle egyáltalán nem volt karácsony. Nem tudott úgy gondolni a karácsonyra, hogy ne emlékezne vissza a Lucille-lal töltött időre, amikor még élt.

"Hiányzik a feleségem és a gyerekek. Négy gyerekem van, akik hála Istennek még élnek, de a feleségem körülbelül 10 évvel ezelőtt meghalt. Jól vagyok - próbálkozom"

- magyarázta.

Lánya, Suzan Brito egyszerűen nem bírta nézni, ahogyan apja küzd a magányával, ezért a Facebookon kérte az embereket, hogy küldjenek karácsonyi üdvözlőlapot édesapjának. Az első évben körülbelül 102 darabot kaptak, és George nagyon örült neki. Tavaly csak 14 karácsonyi üdvözlőlap érkezett, ami elszomorította, és nem volt elég ahhoz, hogy George átvészelje az ünnepeket - mesélte a család.

Így idén Suzan és lánya, Charlene újra a közösségi médiában keresték meg az embereket, és elsöprő mennyiségű választ kaptak az ország minden tájáról. 160 ezer ember osztotta meg a kérést, és olyan karácsonyi képeslap-cunami érkezett, mint még soha.

"Nem tudtam elhinni"

- mondta Suzan.

"Azt mondtam: 'Apa, most már 160 ezer unokád van. Már 'George nagypapának' hívják".

-mesélte.

Ezeknek a kedves idegeneknek a szép gesztusa felemelte a lelkét, és csodálatos volt látni, hogy a magány és a szomorúság helyett örömöt és izgatottságot érzett, az üzenetek a világot jelentették George-nak - számolt be a képeslapok hatásáról a család.

"Köszönök mindent. Köszönöm, hogy írtál. Az emberek reagálnak, nagyon kedvesek."

-köszönte meg George a figyelmességet, és mint elmondta: annyi figyelmet és szeretetet kap, mint még soha, és rendkívül áldottnak érzi magát.

(Faithpot)

Legfrissebb