Ugrás a tartalomra

Abszurd: radikális iszlamisták kalifátust követelnek Németország utcáin

A német tizenévesek kétharmada szerint a Korán fontosabb, mint a Németország törvényei.

Kép forrása: Axel Heimken/ Getty Images

Radikális iszlamisták "Allahu Akbar"-t kiáltva tüntettek Hamburgban, és a kalifátus létrehozását követelték.

A németországi Hamburg városában közel 1100 muszlim gyűlt össze szombaton, az ellen tiltakozva, hogy a média állításuk szerint minden németországi muszlimot radikális iszlamistának állít be.

Az eseményről beszámoló retorika azonban éppen a csoport radikális álláspontjára utalt, az "Allahu Akbar" (Allah nagy, vagy a mi istenünk nagyobb a tiéteknél) jelmondatok skandálásával.

Eközben a megmozduláson elhelyezett táblákon olyan feliratok voltak, mint a "kalifátus a megoldás", és a "Németország = az értékek diktatúrája" - írja az NTV.

A tüntetésen részt vettek a Muszlim Interaktív csoport tagjai is, amely a nemzetközi iszlám fundamentalista politikai párt, a kalifátus létrehozására törekvő Hizb ut-Tahrir utódja, amelyet 2003-ban Németországban szélsőségesség miatt hivatalosan betiltottak.

A 2020-ban alapított Muslim Interaktiv korábban októberben, a Hamász Izrael elleni terrortámadásai nyomán szervezett tüntetést St. Georgban, annak ellenére, hogy a város akkoriban betiltotta az Izrael-ellenes tüntetéseket. A csoport Németországon kívül is aktív volt: február 2023-ban Svédországban szervezett tüntetést a Korán-égetések ellen.

Andy Grote hamburgi belügyi szenátor e hónap elején a Muslim Interaktiv-ot az "iszlamista radikálisok új generációjának" nevezte, amely a közösségi médiát használja arra, hogy üzeneteiket a német fiatalok körében terjessze.

A jelentés megjegyezte, hogy annak ellenére, hogy nyilvánvalóan megsértik az iszlám néhány alapelvét, az influenszerek gyakran csúcsminőségű, jól megszerkesztett videókat terjesztenek, "nagyon professzionális megjelenéssel", hogy nagyobb érdeklődést keltsenek iszlamista üzenetük iránt.

Grote szenátor elmondta, hogy amióta októberben megpróbálták elfoglalni Hamburg utcáit, a helyi hatóságok kemény fellépést indítottak a csoport ellen.

A németországi fiatal muszlimok azonban a jelek szerint még mindig fogékonyak az iszlamista világnézetre. A 15 év körüli, kilencedikes muszlimok körében ebben a hónapban végzett felmérés szerint a válaszadók közel fele (45,8 százalék) szerint az iszlám teokrácia a lehető legjobb kormányzás, több mint kétharmaduk pedig azt mondta, hogy a Korán szabályai fontosabbak, mint Németország törvényei.

(Breitbart)

Legfrissebb