Ugrás a tartalomra

Abszurd: a Sárkány évét ünnepelték egy kaliforniai katedrálisban

Állítólag szeretik meglepni a látogatóikat modern művészeti alkotásokkal.

A kaliforniai San Francisco-i Grace-székesegyház, a Kaliforniai Episzkopális Egyházmegye katedrálisa kiállította Don Ed Hardy "2000 sárkány" című gobelinfestményét. | Kép forrása: Narges Tankbris

A püspöki székesegyház egy nagyjából 152 méter hosszú "2000 sárkány" elnevezésű műalkotást mutatott be a szentélyben.

A kaliforniai San Francisco-i Grace-székesegyház, a Kaliforniai Episzkopális Egyházmegye katedrálisa április 27-től 2024. május 27-ig kiállította Don Ed Hardy "2000 sárkány" című gobelinfestményét.

A Don Ed Henry festő és tetoválóművész által készített "2000 sárkány" április 27. óta volt látható a San Franciscó-i Grace-székesegyházban egészen Május 27-ig.

Rebecca Nestle, a Grace Cathedral rendezvények és kulturális programok igazgatója a The Christian Postnak elmondta, hogy a templomnak "számos oka volt" a műalkotás kiállítására.

"Csodálatos lehetőségnek láttuk, hogy megünnepeljük a Sárkány évét. A Nob Hill, ahol mi vagyunk, közvetlenül a kínai negyed mellett van - ők a szomszédaink"

- mondta Nestle.

"Megtisztelő, hogy lehetőséget adhatunk Ed és Francesca Hardy számára, hogy újra láthassák a művet. Váratlan is, és szeretjük meglepni a látogatóinkat a modern művészet felkarolásával, különösen a katedrális gótikus építészetével szembeállítva."

Nestle szerint a Grace-székesegyház

"egyre több látogatót fogad, akiket a "2000 sárkány" megtekintésének lehetősége vonz - sokan közülük még soha nem tették be a lábukat a Grace-székesegyházba".
"A 9. püspökünket, Rt. Rev. Austin Rios-t is úgy szenteltük fel, hogy a tekercs ott volt körülötte. Körülbelül 800 ember volt jelen, és 3300-an nézték a livestreamet"

- folytatta.

"Nagyon örülünk, hogy megoszthattuk a művet ilyen sok emberrel az egyházmegyében és azon kívül is".

A Bible Study Tools szerint a Biblia 21 utalást tartalmaz a sárkányokra, és a kifejezést gyakran használják "az ördög és a démonok ábrázolására, amelyek konfliktusban és kísértésben szembeszállnának Isten népével".

A sárkányok szokásos, a kereszténységen belül negatív kontextusban történő ábrázolásával kapcsolatban Nestle elmondta, hogy a kiállítás inkább más kultúrák befogadó jellegét hivatott bemutatni.

"A Grace Cathedral egy befogadó istentiszteleti hely. Mint a San Francisco-i közösség püspöki katedrálisa, mindig is biztonságos helyként pozícionáltuk magunkat, ahol mindenkit szívesen látunk"

(CP)

Legfrissebb