Ugrás a tartalomra

Abortuszpárti csoportok vállalták a felelősséget egy életvédő iroda felgyújtásáért

A hatóságok nyomozást folytatnak, miután a magukat "Jane's Revenge"-nek nevező abortuszpárti szervezetek egy életpárti jogvédő szervezet wisconsini székházának megrongálásában vállalták a felelősséget és ígéretet tettek arra, hogy a jövőben támadásokat hajtanak végre, ha az életpártiak nem "oszlanak fel".

Robert Evans, a hollandiai székhelyű Bellingcat hírügynökség riportere kedden a Twitteren osztotta meg a Jane's Revenge-től kapott üzenetét, amelyben állítólag vállalták a felelősséget a Wisconsin Family Action székhelyén, Madisonban, vasárnap elkövetett vandalizmusért .

Az életpárti szervezet székházának külsejét graffitivel rongálták meg, molotov-koktélt dobtak be az ablakon és felgyújtottak egy irodát a létesítményben.


A Wisconsin Family Actionnél történt incidens egyike azoknak az erőszakos cselekményeknek, amelyek életpárti csoportok és egyházak ellen irányultak, miután a Politico közzétette az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának véleménytervezetét, amely azt sugallja, hogy a bíróság megváltoztathatja az 1973-as Roe kontra Wade határozatot, amely országosan legalizálta az abortuszt.

A Jane's Revenge, amely „nem egy csoportként, hanem több csoportként” jellemezte magát, a vandalizmust a legfelsőbb bíróság kiszivárgott véleménye miatti felháborodásnak tulajdonította.

Legfrissebb