Ugrás a tartalomra

"A világtalan ellenzék nem fogta fel a magyar valóságot" - Schiffer András, Szakács Árpád

A Hit Rádió Gyújtópont műsorának vendége volt Schiffer András ügyvéd, volt országgyűlési képviselő és Szakács Árpád újságíró, akikkel a választás eredményeiről, globális dilemmákról és Ukrajna kérdéseiről beszélgettünk.

"Engem háromszor vádoltak meg azzal, hogy miattam lett kétharmada Orbán Viktornak"

-válaszolta Schiffer András arra a kérdésünkre, hogy miért nem nyilatkozott a választásokig.

"Most úgy gondoltam, hogy negyedjére ez majd megy nélkülem is Orbán Viktornak, hát ez így is lett-fogalmazott, hozzátéve, hogy minden olyan "interakciót került, "ami alapján majd azt lehet mondani, hogy miatta nyert megint kétharmaddal Orbán Viktor."

Szakács Árpád kérdésünkre elmondta, hogy aktív pártpolitizálással, pártpolitikai eszmecserékkel nem foglalkozott, de írt egy könyvet Dúró Dóráról, a Mi Hazánk Mozgalom politikusáról és ennek kapcsán járta az országot.

"A Mi Hazánk Mozgalom nem Győzikét és Kis Grófot látta vendégül ezeken a kampányeseményeken, hanem könyvbemutatót tartott"

-mondta el.

Schiffer András szerint a Fideszre szavazó 3 millió emberből közel sem mindenki Fidesz rajongó.

"Én azt tudom mondani, hogy a hárommilliós szavazótábor a magyar viszonylatban brutálisan nagy, és egészen bizonyos, hogy a hárommillióban alsó hangon egymillió olyan szavazópolgár van, aki messze nem elégedett sem a miniszterelnökkel, sem a NER-rel magával, ezernyi problémája van a hatóságokkal, a NER lovagokkal helyben, de elsősorban a háborús helyzet, és mellette pedig az alternatívának a tökéletes inkompetenciája és ostobasága, az belesodorta, illetve visszasodorta a Fidesz szavazótáborába"

-fejtette ki.

"Én jó néhány olyan volt párttársamat tudok, volt LMP-s aktivisták, önkormányzati képviselőjelöltek, sőt önkormányzati képviselők, akik a Fideszre, illetve a Mi Hazánkra szavaztak most"

-tette hozzá.

"Egy háborús helyzet árnyékában akkor, amikor 0-24-ben ontotta a hülyeséget a jelenlegi rezsimnek a kihívója, akkor mondom, szerintem legalább egymillió olyan ember volt, aki jobb híján, klasszikusokat idézek, befogott orral szavazott a Fideszre. (...) Pontosan ezt kéne egyébként megfontolni a miniszterelnöknek, hogy korántsem arról van szó, hogy van mögötte egy hárommilliós tábor, amelyik révülettel, csodálattal várja minden egyes bejelentkezését péntek reggel"

-hangsúlyozta.

"A magyar demokráciának igen nehéz csomagja, baloldalon vagy balliberális oldalon maga Gyurcsány Ferencnek a személye, akit sikerült annyira démonizálni, egyfajta ellenpólusként felépíteni rengeteg ember szemébe, ami alapvetően egybetart egy olyan szűk magot, amihez tudnak csatlakozni mások is döntően. Én is azt látom, bár egy győzelmet így utólag tudunk ezerfajta módon is magyarázni, de mindig a lehető legegyszerűbb válasz, vagy legegyszerűbb eset a legvalószínűbb ezen a téren, tehát az az alternatívának a hiánya"

-fejtette ki Szakács Árpád is.

"Naponta hülyeségek folytak tényleg a médiafelületeken és a különböző nyilatkozatokban, főleg a miniszterelnök-jelölt Márki-Zay részéről. Tehát azt nem gondolhatták komolyan, hogy ebből bármilyen építkezést lehet szavazati szinten generálni"

-húzta alá.

Schiffer András ezek után azt is hozzátette, hogy amíg Orbán Viktort a parlamenti ellenzéke nem a lényegi kérdésekben elkövetett elvtelenségeivel szembesíti, "hanem hülyeségeket szajkóz, például, hogy Orbán Viktor robbantotta ki az orosz-ukrán háborút, Orbán Viktor gyilkolt meg 40 ezer embert", addig ne csodálkozzanak azon, hogy Orbán Viktor a könnyebbik ellenállás irányába mozdul el, a parlamentáris demokrácia elemi logikájának megfelelően.

"Teljesen hihetetlen és abszurd dolgokkal vádolják, amiket könnyű lepöccinteni, akkor ne nagyon csodálkozzunk, hogy erre mozdul be a miniszterelnök. Ott volt a korlátozás politika. 2020-tól kezdve az európai liberális elit, mert itt korántsem magyar problémáról van szó, a liberális jogállam szent teheneit vágta le. Simán hetekre bezártak embereket, teljesen abszurd és igazolhatatlan módon diszkrimináltak az egyes országokban aszerint, hogy ki oltott, ki oltatlan, veszélyhelyzeti vakcinákra kényszerítettek rá embereket, és így tovább. Na, de Orbán Viktort a Mi Hazánkon kívül, tehát hogyha a parlamenti ellenzékét nézem, rákényszerítette bárki a tiszta beszédre a parlamenti fellépésekben?"

-tette fel a kérdést Schiffer András.

"A parlamenti ellenzék legsikeresebb pártja, a P. nevű parazita, a P. nevű formáció. Hát azért mondom, hogy a legsikeresebb, mert soha nem indultak még el választáson, de ciklusról ciklusra több képviselőjük van a magyar országgyűlésben"

-emelte ki.

"Na most a P. nevű formáció frakcióvezetője bizonyos Szabó Tímea tavaly, amikor Orbán Viktor éppen kegyesen méltóztatott kinyitni a teraszokat Budapesten, azt mondta egy lapinterjúban, hogy akinek nem tetszenek a korlátozások, azok szavazzanak nyugodtan a Fideszre. Hát szavaztak nyugodtan oda is, meg a Mi Hazánkra is"

-mondta Schiffer András, hangsúlyozva, hogy esze ágában sincsen mentegetni a miniszterelnököt.

"Mindenki a Fidesz szekértolója, aki ezekkel nem ért egyet, ezt tudom, mert most már nemcsak én voltam, tehát egy színes koalíció alakult ki, Novák Elődtől Hont Andrásig és Czeglédi Zoltánig. Itt már mindenki Fidesz-szekértoló volt, úgyhogy ezért sem kell csodálkozni, hogyha valamiért a magyar emberek listán majdnem kétharmada nem kért ebből az O1G koalícióból"

-emelte ki a volt országgyűlési képviselő.

Legfrissebb