Ugrás a tartalomra

A Twitter visszaállította a Christian Post fiókját 9 hónapos felfüggesztés után

Ezt korábban azért kapták, mert Biden transz tisztségviselőjét férfinak nevezték.

A Twitter szombaton visszaállította a The Christian Post fiókját kilenc hónapos felfüggesztés után, amelyet korábban, egy márciusi tweetre kaptak válaszul. Ebben egy biológiailag férfi transz-identitású Biden-kormánytisztviselőt nevezett férfinak a lap.

"Twitter-fiókunkat most állították vissza 9 hónapos felfüggesztés után, mert helyesen neveztük férfinak a Biden-tisztviselőt, Rachel Levine-t - és nem voltunk hajlandóak visszavonni ezt az igazságot"

- jelentették be a Christian Post szerkesztői a Twitteren.

"Újságíróként tisztában vagyunk azzal az etikai kötelezettségünkkel, hogy a pontosságot a narratívával és az igazságot a véleménnyel szemben kell biztosítanunk. Egy embert férfinak nevezni tudományos igazság, nem pedig vélemény. A tények szerkesztését kommentárnak, véleménynek, vagy bizonyos esetekben becstelenségnek nevezik"

-írták.

2022. március 20-án a közösségi médiaóriás értesítette a keresztény hírkiadványt, hogy a tweet megsértette a "gyűlöletkeltő magatartás" elleni irányelveit, és "ideiglenesen korlátozta" a fiók egyes funkcióit, beleértve a hírcikkek közzétételének lehetőségét. Az egyéb korlátozások közé tartozott, hogy nem lehetett lájkolni, követni vagy retweetelni a bejegyzéseket.

A lap kijelentette, hogy "továbbra is a bibliai igazságot fogja kimondani, soha nem gyűlölettel, mindig szeretettel, és mindig azért, hogy olvasóit a legjobb képességei szerint tájékoztassa".

A lap a Twitter fiók visszaállítását a platform új tulajdonos, Elon Musk szólásszabadság-doktrínájának tulajdonítja.

(Christian Today)

Legfrissebb