0279 Ugrás a tartalomra

A Twitter korábbi vezérigazgatója: Musk jót tesz a platformnak

Jack Dorsey, a Twitter korábbi vezérigazgatója interjút adott a Breaking Pointsnak, ami az első médiamegjelenése azóta, hogy 2021-ben távozott a közösségi médiaóriás éléről.

Photo by Souvik Banerjee / Unsplash

Jack Dorsey, a Twitter korábbi vezérigazgatója elmondta, hogy örült, amikor Musk lépéseket tett, hogy nagyobb szerepet vállaljon a Twitterben:

"Már a kezdet kezdetén évek óta reménykedtem abban, hogy Musk megteszi, és sokszor kértem, hogy legalább az igazgatótanácsunkba lépjen be. De amikor úgy döntött, hogy ajánlatot tesz a vállalatra és csatlakozik az igazgatótanácshoz... az nagyszerű érzés volt" - mondta Dorsey.

Elon az első számú felhasználónk ... Mélyen megértette a platformot".

Musk olyan utat fogadott el, amely lehetővé teszi, hogy bármi létezzen a platformon, amíg az a törvények szerint megengedett. Ez viszont Dorsey szerint okot adott olyan országoknak, mint India és Törökország, hogy információt és cenzúrát kérjenek a Twittertől. Dorsey hozzátette, hogy India, Nigéria és Törökország azzal fenyegetőzött, hogy leállítja a Twittert, ha az nem tesz eleget a fiókok korlátozására vonatkozó utasításoknak, ezt a vádat az indiai kormány "teljes hazugságként" utasította el.

A Twitter-akták kapcsán Dorsey azt mondta, hogy a nyilvánosságra került információk egy része megkérdőjelezhető, de hozzátette, hogy az információk nagy részét soha nem is látta.

Meglepett a kormányzati ügynökségekkel való együttműködés mértéke"

- mondta a korábbi vezérigazgató, de arra a következtetésre jutott, hogy az alkalmazottai "általában helyesen cselekedtek, különösen a Hunter Biden laptopja körüli vita idején.

Chat GPT,AI,artificial intelligence,human intelligence,Open AI,Inteligencia Artificial,Evil Intelligence,background,wallpaper,Chat GPT 4
Photo by BoliviaInteligente / Unsplash

A mesterséges intelligenciára kitérve azt mondta, hogy "szerintem abszolút kritikus, hogy mindannyian hozzáférjünk ezekhez a technológiákhoz, és az emberek építhetnek rájuk, és valóban láthatjuk, hogyan működnek"

"Ugyanakkor szabályozásra van szükség, mivel a mesterséges intelligencia "divatossá" válik"

- mondta, megjegyezve, hogy a nyílt forráskódú ökoszisztémák létezése mindig is veszélyt jelentett.

"Van egy kiegyensúlyozó hatása annak, hogy az emberek helyesen cselekszenek, és keresik a módját annak, hogyan védjék az általános technológiát és végső soron az emberiséget" - mondta Dorsey. Szkeptikusan nyilatkozott az olyan technológiák hasznáról, mint a Metaverse és más virtuális valóság platformok, de elismerte:

Az egész világ ebbe az irányba tart.”

Legfrissebb