Ugrás a tartalomra

Cannes: a túszok előtt tisztelgett ruhájával az októberi mészárlás egyik túlélője

A biztonsági őrök megkérték, hogy ne tartózkodjon sokáig a vörös szőnyegen.


Laura Blajman-Kadar jelen volt a Nova zenei fesztiválon a mészárlás napján, és sikerült elbújnia férjével és hét barátjával.

Laura Blajman-Kadar, az október 7-i mészárlás egyik túlélője a francia média szerint a cannes-i filmfesztivál vörös szőnyegén a túszok arcával és egy " BRING THEM THEM HOME" feliratú szalaggal díszített élénksárga ruhát viselt.

Blajman-Kadar a Nova zenei fesztiválon volt a mészárlás napján, és sikerült elrejtőznie férjével és hét barátjával, amikor lövésekre lettek figyelmesek, és hallották, ahogyan a Hamász terroristái lemészárolják az embereket.

Kadar kampányt folytatott, hogy felhívja a figyelmet a mészárlásra, és kiadott egy könyvet, amelyben leírja a tapasztalatait, és az október 7-én történteket, "Croire en la vie (Hinni az életben) " címmel.

Nem sokkal azután, hogy megérkezett a vörös szőnyegre, több biztonsági őr is megkérte, hogy ne maradjon túl sokáig.

Ruhájának jellegzetes, sárga színével a Hamász által fogvatartott túszokra akarta felhívni a figyelmet amellyel kitűnt sok fekete öltöny közül.

View this post on Instagram

A post shared by Laura Blajman Kadar (@laura_blajman_kadar)

A ruháján a még ki nem szabadított túszok arcképei szerepelnek, köztük több barátjáé is.

Idén egyetlen izraeli filmet mutatnak be Cannes-ban, méghozzá Amit Vaknin rövidfilmjét, amelynek címe: It's Not Time For Pop.

A film egy fiatal nőről szól, aki úgy dönt, hogy nem vesz részt a 2006-os második libanoni háborúban elhunyt apja temetésén.

(Jpost)

Legfrissebb