Ugrás a tartalomra

Anglia: néhol inkább nem tanítanak a Közel-Keletről a téma érzékenysége miatt

A "jó hírnév" megőrzése érdekében.

Kép forrása: jcomp/Freepik

Angliában a "jó hírnév megőrzése" érdekében egyes iskolákban inkább nem tanítanak a Közel-kelet történelméről -írja a the Guardian.

Az angol tanárok szerint az iskolák attól tartanak, hogy elfogultsággal vádolják őket, ezért lesznek olyan fiatalok, akik semmit nem tudnak majd az Izrael és a palesztinok között jelenlevő konfliktus történelméről.

2020-ban az angol történelem érettségivel rendelkező diákok kevesebb mint 2%-a tanult a Közel-Keletről, és szakértők szerint jelenleg is csak 27 iskolában tanítják ezt az anyagot az országban. Az Observer értesülése szerint néhány iskola megakadályozza a tantárgy bevezetésére irányuló kísérleteket, annak ellenére, hogy a diákok aktívan érdeklődnek iránta, az anyag "felháborodást" keltő jellege miatt, mivel félnek a negatív társadalmi visszhangtól.

A Pearson, amely jelenleg az egyetlen kiadó, amely iskolai segédanyagokat kínál a témában, az elmúlt években kétszer is kénytelen volt visszavonni tankönyveit, először a zsidó szervezetek kérésére, mivel a könyvek előző kiadásai Palesztinának kedveznek, az átdolgozott kiadásokat pedig Izrael iránti elfogultság vádjával illették.

Legfrissebb