Ugrás a tartalomra

A támadás kitervelője szerint az "Al-Aqsa árvíz" csak egy próba volt

Meg akarnák semmisíteni Izraelt.

Yahya Sinwar, a Hamász október 7-i terrortámadásának kitervelője a héten dermesztő megjegyzéseket tett arról, hogy mit tervezett a terrorcsoport- írja a Daily Wire.

A múlt hónapban végrehajtott meglepetésszerű támadások során 1200 izraelit mészároltak le, több mint 5300-an megsebesültek és több mint 240 embert elraboltak.

Az Arutz Sheva az október hetedikei terrortámadás kitervelője azt mondta:

"A megszállás vezetőinek tudniuk kell, október 7-e csak egy próba volt".

A Hamász szóvivője, Ghazi Hamad egy múlt hónap végén adott interjúban azt mondta, hogy a Hamász kész annyiszor megismételni az október 7-i terrortámadást, ahányszor csak szükséges, amíg mindenkit meg nem gyilkolnak Izraelben.

"Izrael egy olyan ország, amelynek nincs helye a mi földünkön"

- jelentette ki.

"El kell távolítanunk ezt az országot, mert biztonsági, katonai és politikai katasztrófát jelent az arab és iszlám nemzet számára, és véget kell vetni neki. Nem szégyelljük ezt kimondani, teljes erővel".
"Meg kell leckéztetnünk Izraelt, és ezt újra és újra meg fogjuk tenni"

- mondta.

"Az al-Aksza árvíz csak az első alkalom volt, és lesz egy második, egy harmadik, egy negyedik, mert megvan bennünk az elszántság és a képesség, hogy harcoljunk. Meg kell majd fizetnünk az árát? Igen, és készek vagyunk megfizetni. A mártírok nemzetének neveznek minket, és büszkék vagyunk arra, hogy mártírokat áldozunk".

Később az interjúban Sinwar azt mondta, hogy "a megszállásnak véget kell vetni", hozzátéve, hogy nem csak Gázáról beszél, hanem az egész, szerinte "palesztin földről".

"Ez Izrael megsemmisítését jelenti?"

- kérdezte a híradó műsorvezetője.

"Igen, természetesen"

-válaszolta.

"Izrael létezése logikátlan"

- fejezte be.

"Izrael létezése okozza azt a sok fájdalmat, vért és könnyet. Izrael az, nem mi. Mi vagyunk a megszállás áldozatai. Pont. Ezért senki sem hibáztathat minket azért, amit teszünk. Október 7-én, október 10-én, október 1.000.000-én - minden, amit teszünk, jogos".

Legfrissebb