Ugrás a tartalomra

A szülők elől is titkolni kell a gyermek nemi átnevelését egy floridai körzetben

Az egyik délkelet-floridai iskolai körzet arra kéri tanárait, hogy titkolják el a gyermek más nemre való átállását szülei elől.

A Broward megyei állami iskolák körzetének  „LMBTQ kritikus támogatási útmutatója” kijelenti, hogy az oktatók számára jelenleg az a szabály, hogy titokban megkérdezik a transznemű diákokat, hogyan kívánják  megszólítani őket, és „felmérik, hogy a szülő(k) milyen mértékben, ha van ilyen”

"A gyerekek jellemzően két és négy éves koruk között kezdik kifejezni nemi identitásukat. Ebben a korban a transznemű gyermekek gyakran kifejezik nemi azonosságukat családtagjaiknak vagy gondozóiknak"

- állítja az útmutató. Az iskola dolgozóit arra kérik, hogy tartsák tiszteletben a tanuló döntését, ha nem osztaná meg családtagjaival az átmenet iránti vágyát.

Az iskolai körzet megjegyzi, hogy "erősen javasolt, hogy az iskolai dolgozók privátban kérdezzék meg a tanulókat", hogy miként beszéljenek róluk az otthoni kommunikáció során vagy a tanuló szüleivel tartott konferenciákon.

A dokumentum azt állítja, hogy "a transznemű identitás kifejezése vagy a nemi hovatartozást kiterjesztő magatartás bármely más formája az emberi fejlődés egészséges, megfelelő és tipikus aspektusa".

A munkatársak a transznemű és nem bináris tanulókkal kapcsolatos képzésben részesülnek annak érdekében, hogy biztonságosabb környezetet teremtsenek minden diák számára.

"Keressen olyan elfogultságellenes tanterveket és forrásokat, amelyek keresztezik és megerősítik egymást, ügyelve arra, hogy a családok minden típusát beépítsék a tantervbe, valamint az osztálytermi megbeszélésekbe és beszélgetésekbe"

- olvasható az egyik tippben. Az iskola dolgozóitól elvárható, hogy a tanulót a kívánt névvel és névmással szólítsák. Ezenkívül a floridai iskolai körzet lehetővé teszi a diákok számára, hogy a választott nemi identitásuknak megfelelő mellékhelyiséget használják.

(CBN)

Legfrissebb