A Svájci Nemzeti Tanács támogatja a konverziós terápia betiltását

A Svájci Nemzeti Tanács támogatja a konverziós terápia betiltását
Photo by Stephen Leonardi / Unsplash

A svájci Nationalrat, a Nemzeti Tanács, be akarja tiltani a konverziós terápiát vagy más olyan gyógyító intézkedéseket, amelyek célja, hogy valakit "kigyógyítsanak" a homoszexualitásból.

Ennek érdekében a nagykamara hétfőn támogatta a jogi bizottság indítványát. A 191 jelenlévő képviselő közül 143-an szavaztak mellette, 37-en ellene, 11-en pedig tartózkodtak. Az indítvány azt is meg akarja tiltani, hogy olyan terápiákat reklámozzanak, amelyek meg akarják változtatni az emberek szexuális irányultságát, ha homoszexuálisak.


A javaslat ugyanakkor teret enged a saját szexuális irányultságról való beszélgetéseknek, a nemváltoztatásra irányuló orvosilag indikált intézkedéseknek és a szexuális preferenciákra irányuló terápiáknak.

Karin Keller-Sutter igazságügyi miniszter szerint a svájci Bundesrat az indítvány elutasítását kérte, mivel a tilalom szövetségi szinten nem lehetséges. Jelenleg már büntethetőek a konverziós terápiák, ha például a személyi szabadságot korlátozzák. Az igazságügyi minisztérium jelentést készítését rendelte el a tiltás lehetőségeiről és szükségességéről.

Az indítvány most az Államtanács elé kerül.

(CNE)

Nyomj ESC-t a kilépéshez!

© 2023 Hit Rádió

Sikeresen előfizettél, csomagod: Hit Rádió
Nagyszerű! Már csak a fizetés van hátra! Hit Rádió
Jó újra látni! Sikeresen bejelentkeztél!
Szuper! A fiókod aktív és mindenhez hozzáférsz!.
Sikeresen mentve a számlázási információk!
Sikertelen mentés!
A link sajnos elévült.